‘Seven’ van Jung Kook (BTS) breekt record Miley Cyrus en wordt snelste nummer om 1 miljard streams te halen op Spotify

Jung Kook van BTS heeft een opmerkelijk record gebroken. Zijn nummer Seven (feat. Latto) dat in juli verscheen, heeft nu namelijk al de kaap van 1 miljard streams op Spotify overschreden. Daarvoor had het nummer 108 dagen nodig, vier dagen minder dan vorige recordhouder Flowers van Miley Cyrus.

Nu vrijdag, op 3 november 2023, verschijnt ‘GOLDEN’, het debuutalbum van Jung Kook van BTS. Maar nu al schrijft hij geschiedenis met een van de nummers die op het album te vinden zal zijn. Seven (feat. Latto) heeft namelijk de kaap van 1 miljard streams overschreden en dat deed het sneller dan eender welk nummer ooit.

Seven (feat. Latto)

Seven (feat. Latto) verscheen op 14 juli 2023 als het eerste officiële solonummer van Jung Kook. Het nummer werd meteen een gigantische hit en stond in totaal al 68 dagen op nummer één in de Global Spotify Chart, waarvan de laatste dag gisteren. Dat betekent dat het nummer 68 dagen het meest gestreamde nummer op het platform was. En dat levert nu een prestigieus record op.

Vandaag, 108 dagen na de release van het nummer, heeft Seven (feat. Latto) namelijk de kaap van 1 miljard streams overschreden. Het deed dat zo vier dagen sneller dan Flowers van Miley Cyrus dat in mei 2023 nog het record scherp stelde.

Jung Kook had eigenlijk al vier nummers met meer dan 1 miljard streams op z’n naam staan. Dynamite, Butter, Boy With Luv (feat. Halsey) en My Universe, de samenwerking van BTS met Coldplay, overschreden die kaap namelijk al in het verleden. In totaal zijn er iets meer dan 500 nummers in de geschiedenis die meer dan 1 miljard streams haalden op Spotify.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Seven (feat. Latto):

Beluister het nummer hier op Spotify:

‘GOLDEN’, het debuutalbum van Jung Kook verschijnt op vrijdag 3 november.

Meer
Lees meer...