‘Sex Education’: Verrassende ‘Game of Thrones’-ster duikt op in laatste seizoen

Wie het vierde en laatste seizoen van Sex Education heeft uitgekeken, heeft ongetwijfeld al kennisgemaakt met ‘Dodgy Mo’. De nogal vreemde vriend van Maeves broer Sean heeft in de reeks een kleine rol. Toch zal hij bij velen een belletje hebben doen rinkelen. De rol wordt namelijk gespeeld door Jack Gleeson, die meer dan tien jaar geleden doorbrak als de onuitstaanbare Joffrey Baratheon in Game of Thrones.

Het vierde en laatste seizoen van Sex Education staat sinds vorige week op Netflix. Dat seizoen ziet er iets anders uit dan we gewoon zijn. Nadat Moordale Secondary School op het einde van het derde seizoen moest sluiten, speelt het verhaal zich nu grotendeels af op de nieuwe school Cavendish Sixth Form College. Verschillende castleden – zoals Simone Ashley (Olivia)Patricia Allison (Ola)Tanya Reynolds (Lily) en Rakhee Thakrar (Emily) – keren dan ook niet terug.

Dodgy Mo

Daarentegen zijn er wel heel wat nieuwe gezichten. Een daarvan is (Dodgy) Mo. Hij maakt zijn intrede als vriend van Sean (Edward Bluemel), de broer van Maeve (Emma Mackey). Mo is eerst te zien vlak voor de begrafenis van de moeder van Maeve en Sean, wanneer Otis (Asa Butterfield) en Eric (Ncuti Gatwa) bij hem langsgaan. Laten zien we ook Maeve zelf bij Mo op bezoek gaan en gamen in zijn met plastic overtrokken zetels.

Hoewel Mo maar een kleine rol had, zal zijn gezicht bij velen niet onbekend zijn overgekomen. Het blijkt namelijk te gaan om Jack Gleeson. Die brak in 2011 door toen hij op jonge leeftijd Joffrey Baratheon speelde in Game of Thrones. Dat personage was zo gehaat dat veel fans persoonlijk Gleeson begonnen aan te vallen. Hij besloot daarop te stoppen met acteren en overwoog even om opnieuw te gaan studeren.

Jack Gleeson

Uiteindelijk bleef Jack Gleeson wel actief in het theater, maar op het scherm was hij maar liefst zes jaar niet te zien. Zijn terugkeer kwam er in 2020 in de BBC-komediereeks Out Of Her Mind, maar ook daarna was het grotendeels stil rond de acteur. Tot hij dus ineens haast onherkenbaar opdook in Sex Education.

Die rol betekent misschien het begin van de definitieve comeback als acteur voor de nog altijd maar 31-jarige Jack Gleeson. Binnenkort kan je hem namelijk ook zien in de BBC-serie The Famous Five en in de film In the Land of Saints and Sinners.

Meer
Lees meer...