Shame on you, Rusland: anti-homoactivisten stellen heterovlag voor tegen “homokoorts”

Een heterovlag. Dat is het antwoord van de Russische partij Rusland Verenigd op het gelegaliseerde homohuwelijk in de Verenigde Staten. De partij van president Vladimir Putin wil waarschuwen tegen de “homokoorts” en de “traditionele waarden” promoten. 

Was het maar een (heel slechte) mop. Jammer genoeg menen de activisten van Rusland Verenigd het echt. De partij van president Putin heeft écht een heterovlag geïntroduceerd.

“Dit is ons antwoord op het homohuwelijk, dat de spot drijft met het traditionele gezin”, zegt een verantwoordelijke van de partij, Andrej Lisovenko. “We moeten de homokoorts in ons land voorkomen en traditionele waarden en normen ondersteunen.” Lisovenko wil ook een verbod op de regenboogvlag. Hij wil de holebivlag zelfs op het internet en op sociale media verbannen.

Er bestaan drie varianten van de vlag. Je ziet er telkens een man, een vrouw en drie kinderen op die handen vasthouden. De vlag is te verkrijgen in het blauw, wit en rood: de kleuren van de Russische vlag. Onder de afbeelding staat een Russische hashtag die zoveel wil zeggen als echte familie.

De partij onthulde de vlag op hun jaarlijkse familiedag in Moscou. Op die dag willen ze koppels aanmoedigen om kinderen te krijgen én om een stabiel tweeoudergezin te vormen. Het was Putin die de traditie van de familiedag startte in 2008 toen hij nog premier was.

Het duurde niet lang voor er reacties binnenstroomden:

“We zijn ALLEMAAL échte gezinnen”

Check hier een fragment van het evenement:

Bronnen: Mashable, RT
Meer
Lees meer...