Left Right
scrollTop top

Shit zeg: op deze Nederlandse treinen werken de toiletten niet meer door de vrieskou


Shit zeg: op deze Nederlandse treinen werken de toiletten niet meer door de vrieskou

Reis je binnenkort door Nederland met de trein? Gebruik dan nog snel de toiletten in de treinstations, want wie met een trein van Arriva reist, kan die aan boord niet gebruiken. Door het aanhoudende vriesweer kunnen de wc-containers namelijk niet gebruikt worden. 

Denk je dat jij een slechte dag hebt? Stel je dan voor dat jij de persoon bent die moet gaan uitleggen dat de toiletten op de trein niet werken door de vrieskou. Da’s nochtans wat conducteurs op treinen van Arriva nu moeten doen: de reservoirs die aan de toiletten hangen, zijn namelijk ook vervroren, samen met de inhoud.

Vriezen

Voor wie niet kan volgen: dat wil zeggen dat de inhoud er ook niet uitgehaald kan worden, en wat we allemaal willen vermijden is een overstroming van uitwerpselen eens de bak vol zit. Dus besloot Arriva om de toiletten gewoon te sluiten tot de temperatuur overdag weer boven nul piekt. Dan zou het mogelijk moeten zijn om de toiletten leeg te maken en opnieuw te gebruiken.

Wie is er het hardst getroffen door deze shitstorm? De treintoiletten in Friesland, Groningen en Limburg en op het traject Zwolle-Emmen en Almelo-Hardenberg werken niet meer. Voor wie de trein neemt uit Antwerpen richting Schiphol hebben we goed nieuws: dat zijn treinen van NS en die rijden wél met toilet. ’t Is te zeggen: de treinen die al voorzien zijn van toiletten, want oude modellen hebben dat niet.

Stickers

In België werden nog geen gelijkaardige problemen gemeld. Als je een trein naar Nederland moet nemen en je zit in een treinstel van Arriva, hou dan zeker even de stickers op de deur in het oog. Die toiletten met sticker werken namelijk niet.

In Nederland geldt al enkele dagen code oranje. België kon dat scenario even vermijden, maar nu er ook bij ons sneeuw ligt, werd in de namiddag toch code oranje afgeroepen. In West-Vlaanderen kondigde de provincie zelfs het medisch rampenplan af, na zes ongevallen. Vanaf morgen gaan de temperaturen opnieuw omhoog.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810