Shoppen bij IKEA zal nooit nog hetzelfde zijn met hun nieuwe app! 

Shoppen bij IKEA zal nooit nog hetzelfde zijn met hun nieuwe app! 

Laat ons eerlijk zijn: de kans dat je de IKEA uitkomt met lelijke meubels is behoorlijk klein, maar dat ze niet allemaal even goed passen in je euh … eclectische interieur, is wel mogelijk. Maar hoe weet je dat die groene zetel bij de rest van je stuff past? There’s an app for that! Merci, IKEA. 

Wij kunnen niet de enigen zijn die soms de IKEA uitwandelen met een substantiëel grotere hoeveelheid spullen dan oorspronkelijk op ons boodschappenlijstje stond. En hoewel we natuurlijk wel écht fan zijn van onze aankopen, kan je natuurlijk nooit weten of het zo goed in je interieur zal passen als je oorspronkelijk dacht. Gelukkig hebben ze bij IKEA ongeveer even veel zin om meubels terug te nemen als jij om ze terug te brengen en is er nu een IKEA-app.

Met de technologie achter IKEA Place kan je de catalogus van de meubelgigant projecteren op je interieur. Denk aan Pokémon GO, maar dan de meubeleditie.

“IKEA Place maakt het makkelijk om te kiezen wat je koopt voor je woning, maar het is ook handig om inspiratie op te doen. Bovendien kan je moeiteloos verschillende producten, stijlen en kleuren uitproberen in echte ruimtes”, zegt Michael Valdsgaard die het project ontwikkelde voor IKEA aan Het Laatste Nieuws. .

Voor wie al aan het downloaden is: IKEA Place komt pas op 19 september in de App store, en zal enkel beschikbaar zijn voor iPhonegebruikers. Kan je gelijk je nieuwe iPhone aan je nieuwe interieur doen wennen. Er zullen zo’n 2.000 catalogusitems in de store zitten, vooral de grote items, zoals zetels, salontafels en bedden. Al die andere leuke hebbedingetjes moet je vooralsnog zelf opmeten. Maar die passen overal, toch?

Gesponsorde artikelen