Shoppen kan je even gelukkig maken als een keer van de grond gaan

Shoppen kan je even gelukkig maken als een keer van de grond gaan

Geld maakt niet gelukkig, maar een middagje shoppen zeker wel. Blijkbaar zou shoppen je zelfs even gelukkig maken als seks. Een studie heeft dat uitgewezen aan de hand van hersengolven. Dus wat wordt het volgend weekend … Gaan winkelen of in bed blijven met z’n tweetjes?

Het bedrijf MyndPlay, dat eerder hersensignalen bestudeerde, heeft onderzocht hoe goed wij ons voelen tijdens het shoppen. Voor het onderzoek hebben ze alle winkelende mensen ingedeeld in twee categorieën: de ‘Geïnspireerde’ en de ‘Shop-y-cats’. De eerste groep werd heel gelukkig van shoppen en te snuffelen door mogelijk nieuwe outfits. Terwijl de Shop-y-cats vooral winkelen om erbij te horen.

Net zoals seks

Volgens het onderzoek zou 84 procent even gelukkig zijn bij de kassa als een Formule 1-chauffeur die net over de finish is. Het gevoel is ook te vergelijken met een keer van de grond te gaan. De geïnspireerde groep zou zelfs twee keer zo gelukkig zijn als de Shop-y-cats.

De Shop-y-cats zijn ook wel gelukkig aan de kassa, maar hun positieve emotie is van korte duur. Meer dan vier op vijf van deze groep was mentaal vermoeid. Deze vermoeidheid steeg met 30 procent met elke 10 minuten dat ze in een winkel doorbrachten.

Gesponsorde artikelen