‘Shrek’ en ‘Puss In Boots’ krijgen een reboot!

‘Shrek’ en ‘Puss In Boots’ krijgen een reboot!

De animatiefilms ‘Shrek’ en ‘Puss In Boots’ zullen een reboot krijgen. De films zullen gecreëerd worden door Chris Meledandri, die eerder al verantwoordelijk was voor de ‘Despicable Me’-reeks. 

Goed nieuws voor fans van Shrek! Universal Pictures heeft namelijk bekend gemaakt dat er reboots zullen komen van zowel Shrek als Puss In Boots. De vierde en voorlopig laatste Shrek-film kwam uit in 2010 en Puss In Boots dateert van 2011. Sindsdien is het dus al zeven jaar stil rond de groene oger en zijn vrienden, maar niet voor lang meer.

Reboot

Chris Meledandri van Illumination, het productiehuis van Despicable Me, werkt namelijk aan reboots van zowel Shrek als Puss In Boots. Datzelfde productiehuis is ook verantwoordelijk voor de animatieversie van How The Grinch Stole Christmas. Deze film, die simpelweg The Grinch heet, komt binnenkort in de zalen.

De nieuwe films van Shrek en Puss In Boots zullen geen exacte reboots worden, maar Meledandri zou werken aan nieuwe verhaallijnen voor beide personages. Waar die precies over zullen gaan weet hij zelf nog niet, maar wat hij wel weet, is dat hij niets wil veranderen aan de voice cast. De films van Shrek bestonden uit een absolute sterrencast. Zo werd de stem van Shrek ingesproken door Mike Myers, die van Donkey door Eddie Murphy en die van prinses Fiona door Cameron Diaz. De gelaarsde kat uit Puss In Boots werd op zijn beurt natuurlijk meesterlijk ingesproken door Antonio Banderas.

Volgens Meledandri is het belangrijk dat deze stemmen bewaard blijven omdat ze sterk bijdroegen tot de populariteit van de films. “Wanneer je terugkijkt naar deze stemmen merk je dat ze geweldig zijn en hoewel een volledige heruitvinding zeker kan werken, merk ik toch dat ik zelf terug wil grijpen naar die nostalgische gevoelens”, legt Meledandri uit aan Variety.

Shrek 5

De vraag is natuurlijk wat dit betekent voor Shrek 5, de vijfde film in de Shrek-reeks die in 2017 werd aangekondigd. Maar sinds die aankondiging werd het opvallend stil rond deze film. Er werd dan ook gespeculeerd dat de reboot eigenlijk gewoon Shrek 5 is, maar die geruchten werden al snel door Meledandri de kop ingedrukt. “De uitdaging voor ons was om iets te vinden dat niet niet voelt als de zoveelste film in een reeks sequels.” Geen Shrek 5 dus, maar een nieuw verhaal. En dat maakt het schrijfproces toch een pak moeilijker.

“Er is in die wereld al een enorme hoeveelheid pret beleefd, maar de lat ligt hoog om een nieuw verhaal te vinden. Je wil iets vinden in het verhaal dat voelt als een vertrekpunt”, zegt Meledandri daarover. Wanneer de twee films komen en welke eerst zal komen, is nog niet geweten. Maar fans van Shrek en Puss In Boots hebben alvast iets om naar uit te kijken.

In afwachting van de nieuwe films kan je hier de verzameling vinden van alle Shrek-films.

Gesponsorde artikelen