Siri krijgt – naar eigen zeggen – een grote update

Siri krijgt – naar eigen zeggen – een grote update

Volgende maand staat de jaarlijkse hoogmis van Apple gepland: ‘The Worldwide Developer Conference’, regelmatig afgekort naar WWDC. Nu zou het wel kunnen zijn dat er enkele aankondigingen reeds gelekt zijn. En dat door niemand minder dan Apple’s eigen digitale assistente, ‘Siri’.

Enkele nieuwsgierigen vroegen Siri of ze iets meer kon vertellen over de WWDC van 4 juni. En dat kon ze. Zo vertelde Siri aan The Apple Post dat ze een heuse make-over zou krijgen met onder andere meer functies voor de HomePod.

‘Siri’ binnenkort een man?

De make-over zou niet alleen nieuwe functies voor de HomePod inhouden maar als je ’t Siri vraagt, dan krijgt de assistente binnenkort ook een nieuwe stem. En daar is ze, zoals in de tweet te zien is, blijkbaar zelf heel enthousiast over!

Siri is altijd al wel een beetje het zorgenkindje ten huize Apple geweest. Zo loopt ze qua capaciteiten toch wat achter op Amazon’s Alexa en de Google Assistent. Ze heeft het bijvoorbeeld soms lastig met het begrijpen van bevelen. Enkele weken geleden kondigde Apple aan dat ze de AI-baas van Google wegkaapten om Siri een serieuze boost te geven. Zou die boost effectief al op enkele weken tijd verwezenlijkt zijn en dus voorgesteld worden op de WWDC van dit jaar? We’ll see!

Gesponsorde artikelen