Deze Belgische skicentra zijn nu open: sneeuwpret dit weekend alweer voorbij

In de provincies Luik en Luxemburg zijn sinds vandaag vijftien skipistes geopend. Wintersporters kunnen onder andere terecht op de skicentra van de Baraque Fraiture en die in Spa, Weismes, Malmedy, de Belgische Eifel, de Ourvallei en Eupen. Bovendien zijn in de Oostkantons twaalf langlaufcentra geopend. Wie nog op de Belgische pistes wil vertoeven, moet zich haasten, want in het weekend zal de sneeuw weer smelten.

In de Oostkantons ligt 15 tot 20 centimeter sneeuw. Gisteren gingen al zo’n duizend sportievelingen naar de piste in Ovifat. Dat melden onder meer de kranten van De Persgroep. Naast langlaufen en skiën zijn ook sleeën en tochten met sneeuwscooters vandaag erg populair in de Oostkantons.

Op de skipiste in Ovifat ligt zo’n 15 centimeter sneeuw en in de skicentra van Signal de Botrange en op de Baraque Michel 20 centimeter sneeuw. Aan de piste Houyres-Baugnez ligt zelfs 25 centimeter sneeuw. Het gaat om het dikste sneeuwtapijt. Daar kan je vooral sleeën en een tocht kan maken met de sneeuwscooter.

Regenachtig, warmer weekend

In de Hoge Venen valt vandaag nog sneeuw bij. Maar mooie liedjes duren niet lang, want morgen is in feite de laatste dag om van de sneeuwpret te genieten. Zo zal het in de Ardennen regenen en zo’n 6 graden worden. In Vlaanderen valt na de middag mogelijks nog smeltende sneeuw. Morgen verdwijnt dus ook in het Noorden van het land het witte sneeuwtapijt. 
In de loop van de nacht krijgen we opklaringen, maar het wordt nog rond de 0 graden en tussen -5 en -2 graden in de Ardennen. Ook morgen opklaringen, maar na de middag zwaarbewolkt weer. Het gaat regenen bij temperaturen boven 0 en dus smelt de sneeuw.

Meer
Lees meer...