Slachtoffer van lachend kakske eist 20.000 euro schadevergoeding van Miss België

Slachtoffer van lachend kakske eist 20.000 euro schadevergoeding van Miss België

Een emoji die Romanie Schotte, huidig Miss België, in januari op haar Instagram postte zou het Brugse model nu wel eens met een fikse schadevergoeding kunnen opzadelen. De man, die Schotte had proberen belachelijk maken in een post op haar Instagram, eist nu 20.000 euro van het model.

Zo begon het: in januari, enkele dagen na de Miss België-verkiezing, postte Schotte een foto van zichzelf met een man van donkere huidskleur in de achtergrond. Een van de volgers op Instagram van Schotte bespotte de, voor Schotte onbekende, man door “That Nigga” in de commentaar-sectie van de foto te posten. Schotte beantwoordde de racistische commentaar met “I know” en een lachende drol-emoji.
Instagram

Handjes af

Nu heeft de man in de foto zich kenbaar gemaakt en eist hij 20.000 euro van de omstreden Miss België. Hij correspondeerde ook met het Nationaal Comité Miss België om zijn eisen kenbaar te maken. Die waren echter snel om hun handjes van de zaak af te trekken. Volgens Darline Devos, presidente van het Comité, heeft het Comité niets te maken met de zaak en licht de man in de foto hen enkel in. Wel liet Devos weten dat Schottes vader de correspondentie al heeft laten zien aan hun advocaat.

Damage control

Schottes antwoord op de racistische volger bracht een storm aan controverse teweeg. De 19-jarige Miss België werd in de internationale pers door de mangel gehaald. Ook kwam er een onderzoek door UNIA, het centrum voor racismebestrijding, dat resulteerde in een klacht. Verder werd er een petitie opgestart om de huidige Miss België te ontdoen van haar kroon. Die petitie haalde meer dan 5.000 stemmen. UNIA heeft later de klacht terug ingetrokken.

De marketingstudente probeerde de schade te beperken door een klungelig persbericht waarin onder andere dit pareltje te lezen staat: “Mijn papa werkt hoofdzakelijk in Afrika, hoe zou ik nu een racist kunnen zijn”. Logisch, toch?

Gesponsorde artikelen