Left Right
scrollTop top

Slayer en deze 6 nieuwe acts komen naar Graspop 2019


Slayer en deze 6 nieuwe acts komen naar Graspop 2019

SSSSSSLLLLLAAAAAYYYYYYEEEEERRRRR komt naar Graspop. Het is wellicht de laatste keer dat we de vlijmscherpe snelle gitaarriffs van Kerry King en het vurige geschreeuw van frontman Tom Araya in Dessel zullen horen want na hun ‘Final World Tour’ stopt de groep ermee. Ook Slash en vijf andere nieuwe acts komen naar het festival.

We weten al even dat Slayer op pensioen gaat, maar voor het zo ver is, zullen ze nog één keer op Graspop spelen. Slayer heeft maar liefst negen keer op het festival gestaan en staat bekend om zijn boosaardige, razendsnelle sound. Ook Slash feat. Myles Kennedy And The Conspirators, Lamb Of God, Anthrax, Cradle Of Filth, Death Angel en Skámöld komen volgend jaar naar Graspop.

De ticketverkoop start op donderdag 1 november om 10 uur.

Van onschatbare invloed

Geen metalfan die niet vertrouwd is met het oeuvre van Slayer. De groep werd in 1981 opgericht door gitaristen Kerry King en Jeff Hanneman en koos meteen voor de meest duistere en agressieve kant van het metalgenre. Hun absolute meesterwerk, ‘Reign in Blood’ uit 1986, was baanbrekend en heeft verschillende generaties metalgroepen beïnvloed, waaronder Lamb of God, Slipknot, Pantera, Cannibal Corpse en Trivium.

Daarna volgden nog klassiekers als ‘South of Heaven’ (1988), ‘Seasons in the Abyss’ (1990) en ‘God Hates Us All’ (2001). De bekendste meebrullers van Slayer zijn Angel of Death, Rain in Blood, War Ensemble, Postmortem en Black Magic. In 2015 bracht de groep een laatste album ‘Repentless’ uit, waarmee de band terugkeerde naar hun vintage geluid uit de jaren 80.

Link met België

Toen Slayer in 1985 voor het eerst naar Europa kwam, gaf de groep zijn eerste optreden op het Belgische Heavy Sound Festival, de voorloper van Graspop. “It seems like Belgium is the first“, gilde frontman Tom Araya destijds. “You know what they say, you ‘ll always remember your first.”

epa

Enkele gloriemomenten:

De plaat ‘Reign in Blood’ uit 1986

Slayer live op z’n absolute piek midden jaren 80

Slayer op Graspop 2016


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810