Slecht in keuzes maken? Dit systeem van Pizza Hut weet wat jij wil… voor je het zelf beseft

Slecht in keuzes maken? Dit systeem van Pizza Hut weet wat jij wil… voor je het zelf beseft

Weten ze bij Pizza Hut binnenkort al wat jij wil bestellen, nog voor je zelf tot die conclusie bent gekomen? Misschien wel, want er worden momenteel testen uitgevoerd met een systeem dat je oogbewegingen volgt, om zo te beoordelen op welk deel van het menu je ogen het langst blijven rusten.

In heel wat nieuwe Pizza Hut-restaurants kunnen klanten hun bestelling zelf doorgeven via tablets. Op die tablets wil de restaurantketen nu software installeren die met behulp van de webcam je oogbewegingen kan volgen. Zo kan het achterliggende systeem – dat door Pizza Hut Subconscious Menu werd gedoopt – registreren naar welk deel van het menu een klant het langst kijkt. 

Op die manier weet het systeem al snel welke ingrediënten door de klant overwogen worden, en op basis daarvan wordt een pizza samengesteld. Het systeem zou daar amper 2,5 seconden voor nodig hebben, en volgens een woordvoerder aan de Britse krant The Telegraph zou het voorstel van het systeem in 98 procent van de gevallen positief ontvangen worden door de klant.

Een geweldig systeem dus voor mensen die heel slecht kunnen kiezen. Je laat de keuze gewoon over aan een systeem dat blijkbaar veel sneller weet wat je zelf wil, dan dat je dat zelf weet. Subconscious Menu blijkt voorlopig nog in een vroege testfase te zijn, maar het bedrijf zou er wel een enorm potentieel in zien.

Pizza Hut experimenteert wel vaker met de manier waarop we bestellen, of wat dacht je hiervan:

Gesponsorde artikelen