Slimme tips om te verduurzamen

Geschreven met branded content van Creon-ramen.be

Nu de energieprijzen stijgen en ook de gasprijzen hoog liggen, is het soms raadzaam om te kijken welke maatregelen je kan nemen om je huis te verduurzamen. Met simpele maatregelen kan je vaak al enkele tientallen euro’s per maand besparen en ook het milieu is gebaad bij duurzame maatregelen. Vaak wordt gedacht dat verduurzaming alleen plaats kan vinden in nieuwbouwwoningen of woningen die recent gebouwd zijn. Niets is echter minder waar want maatregelen om de woning te verduurzamen kunnen in vrijwel iedere woning worden uitgevoerd. Zo scheelt het al als je overgaat op LED-verlichting, wanneer je ramen en deuren gesloten houdt en zorgt dat je radiator vrij is. Simpele maatregelen dus met veel resultaat. 

Wat kun je doen om te verduurzamen?

Wanneer je graag wilt besparen op je gas- en energierekening is het raadzaam om maatregelen te nemen die je woning verduurzamen. Ondanks dat het beeld ontstaan is dat je flink moet investeren om resultaat te bereiken, kan je ook met simpele maatregelen al enkele euro’s per maand besparen. De meest simpele maatregel is het gesloten houden van ramen en deuren en deze ramen en deuren te voorzien van tochtstrips. Wanneer je de ramen en deuren gesloten houdt en tochtstrips aanbrengt zal de warme binnen in de woning minder snel verloren gaan. Zo blijft je huis langer warm en hoef je minder vaak en minder hard te stoken. Ook het vervangen van de standaard halogeen verlichting naar LED-lampen kan je al 40% schelen op je energierekening. Een simpele maatregel die zowel goed is voor het milieu als voor jouw portemonnee. Een derde maatregel die je kan doorvoeren is het vrijhouden van de radiator en het gebruiken van radiatorfolie. Samen met het gesloten houden van ramen en deuren is dit een hele simpele maatregel die weinig investering behoeft. Door de radiator vrij te houden zorg je ervoor dat deze meer warmte kan uitstralen. Ook maatregelen als het kookwater even laten staan, het open houden van de oven deur na gebruik of het gebruik van een elektrische waterkoker besparen je veel energie en warmte.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Loop dan eens een rondje door je huis en bekijk de mogelijkheden. Zorg voor het aanbrengen van tochtwerend strips rondom ramen en deuren, het plaatsen van radiatorfolie en het vervangen van de standaard halogeenlampen voor LED verlichting. Vele simpele aanpassingen die veel op kunnen leveren. Wil je meer halen uit je ramen en deuren en wil je ook echt investeren? Kies dan voor HR++ dubbelglas. Dit glas zorgt voor een goede isolatie van de woning zodat de warmte binnen blijft en de koude lucht buiten wordt gehouden. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om je huis te verduurzamen, maar niet iedereen heeft de middelen om zonnepanelen aan te schaffen of om te kiezen voor een warmtepomp. Begin daarom met het nemen van kleine maatregelen die al een groot effect kunnen hebben voor je energierekening en het milieu. Dus wil je besparen en verduurzamen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden om bovenstaande tips uit te voeren en de effecten te merken. 

Meer
Lees meer...