Slipknot-zanger Corey Taylor wil zich aan jazz wagen

Slipknot-zanger Corey Taylor wil zich aan jazz wagen

Slipknot-zanger Corey Taylor heeft gezegd dat hij in de toekomst graag een “dark jazz album” zou opnemen. Hij wil geen klassiekers spelen, maar z’n eigen songs in een nieuw jasje steken.

Corey Taylor, de zanger van de loodzware metalband Slipknot, deed zijn onthulling tijdens een interview op de Amerikaanse radiozender RadioVegas.Rocks.

Taylor kreeg de vraag of hij het zou zien zitten om met andere muziekgenres te experimenteren.

(Slipknot staat over enkele maanden ook op Graspop 2019.)

Sowieso geen country

Country ziet hij in ieder geval niet zitten: “Ook al kom ik uit Iowa, fuck no! Absoluut niet. Het is niet dat ik zo’n dingen niet zou kunnen schrijven. Het zou me eerder leuk lijken om iets met een singer-songwriter vibe te doen. Het zou niets verkopen. Het zou vooral zijn voor mijn persoonlijke collectie. Ik hou van jazz. Veel mensen hebben dat niet door. Ik luister veel naar jazz uit de jaren 40 en 50.”

(Lees hier ons interview met de opkomende Belgische death metal band Carnation.)

Dark jazz

Meer een jazzalbum, dat ziet Taylor wél zitten: “Ik heb er eigenlijk al aan gedacht om een kwartet of een kwintet samen te stellen en een jazzalbum te maken. Liefst een dark jazz album dat gewoon opgenomen is in een kamer.”

Taylor sprak verder over jazzartiesten die, hij graag hoort, en het idee om zijn eigen songs in jazzversie te coveren.

(Wist je dat er een prehistorisch zeemonster vernoemd werd naar Motörhead-zanger Lemmy?)

EPA

Billie Holiday en Charlie Parker

Taylor gaf ons ook een voorsmaakje van hoe z’n jazzsongs zouden klinken: “Je hebt dat akelige werk van Billie Holiday en het ouder werk van Charlie Parker van toen hij echt fucked up was … Het zou dicht bij dat soort dingen liggen.”

(Zo ziet de line-up van Graspop 2019 er voorlopig uit.)

“Ik heb jazzy versies van sommige van mijn eigen nummers die ik graag zou proberen. Het zou waarschijnlijk gaan om nummers zoals Prosthetics en Bother. Dat zou echt cool zijn.”

(Hier zijn 15 hedendaagse acts en bands die klinken alsof ze uit ‘de jaren stillekes’ komen.)

Nieuw werk Slipknot

Taylor had het onlangs ook over de nieuwe Slipknot-plaat. Die zou qua intensiteit te vergelijken zijn met de kanjer ‘Iowa’.

(Dit is de voorlopige affiche van Alcatraz 2019.)

Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.

Gesponsorde artikelen