Sluit je lievelingsrestaurant op woensdag? Het kan goed zijn dat je daar toch terecht kan op Valentijn

Sluit je lievelingsrestaurant op woensdag? Het kan goed zijn dat je daar toch terecht kan op Valentijn

Je hebt nu echt geen reden meer om thuis te blijven op Valentijn. Normaal gezien zijn heel wat restaurants gesloten op woensdag, maar op Valentijn maken uitbaters graag een uitzondering. Volgens Horeca Vlaanderen zou 19 procent van de restaurants toch open zijn op de meest romantische avond van het jaar. Toch maar iets gaan eten zeker? 

Het is geen geheim meer dat koppels graag Valentijn vieren. Daarom kiezen horecaondernemers ervoor om de deuren toch te openen op hun sluitingsdag. Volgens een steekproef op 256 restaurants blijkt dat 19 procent van de restaurants de deuren toch opent speciaal voor Valentijn. Dat terwijl woensdag hun sluitingsdag is. “In totaal is 74 procent van de restaurants geopend”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen.

Er zijn dus heel wat restaurants open op de meest romantische avond van het jaar. Maar dat wil niet zeggen dat je zeker moet zijn van een tafel. “Dit jaar valt Valentijn op een woensdag, dat zorgt voor extra reserveringen op een anders rustig moment in de week. Een zaak op drie geeft aan dat ze nu al volzet zijn”, zegt Kurt Neyrynck, dienstdoend afgevraagd bestuurder van Horeca Vlaanderen.

Een roze dag zonder alcohol

We weten allemaal hoe Valentijn er uitziet: roze! Ook restaurants willen zorgen voor dat ideaal sfeertje op deze romantische dag. “Bijna drie kwart van deze zaken (die open zijn op Valentijn, nvdr.) voorziet een speciaal Valentijnsmenu en 60 procent zorgt voor speciale omkadering of een extra attentie zoals live muziek, een roos of pralines.” Het kan eigenlijk niet rozer, hé?

Restaurants willen je een perfecte avond geven en uiteraard ook geld verdienen. Daarom houden ze ook rekening met alles.

Valentijn valt nu in de maand van Tournée Minérale waardoor alcohol minder populair is. Maar zo’n glas wijn maakt een romantische avond net iets specialer, niet? Daar hebben restaurants dus een oplossing voor. “Opmerkelijk is dat 70 procent van de 256 bevraagden zegt in het kader van Tournée Minérale specifiek te voorzien in aangepaste, niet-alcoholische dranken zoals alcoholvrije aperitieven en wijnen of mocktails.” Dat is blijkbaar ook een gigantische stijging tegenover vorig jaar. “Vorig jaar hield nog iets minder dan de helft van de zaken rekening met de alcoholvrije maand.”

Een romantische avond met chocolade en mocktails. Kan het beter? <3

Gesponsorde artikelen