Smartphones met langs beide kanten een scherm? Een eigenaardig patent van Sony

Smartphones met langs beide kanten een scherm? Een eigenaardig patent van Sony

Sony heeft een patent gelegd op een design van een smartphone met een tweezijdig, transparant scherm. We zien verschillende manieren waarop de techniek toegepast wordt. Het is echter nog niet helemaal zeker of Sony in de toekomst één van die technieken effectief zal gebruiken.

Sony patenteerde maar liefst drie versies van de smartphone met twee schermen. Er is een versie van het scherm met tweezijdige pixels. Omdat ze aan beide kanten licht geven, zouden gebruikers dingen op het scherm aan beide kanten kunnen laten zien. Een andere versie heeft twee transparante schermen met eigen pixels. Die zijn naar elkaar toe gericht.

Het nieuws werd gelekt door LetsGoDigital.

(LG maakte vorige maand nog plannen voor een smartphone met 16 camera’s: wat is het voordeel?)

Vier schermlagen met eigen pixels

Een derde versie is een scherm met vier schermlagen met eigen pixels. Daardoor zou het mogelijk zijn om de set-up in een vouwbaar apparaat te gebruiken, omdat elk schermdeel in uitgevouwen stand ook twee schermen heeft om de transparante functie op beide kanten mogelijk te maken.

(Asus is van plan om een gamesmartphone op de markt brengen met interessante accessoires.)

Batterij als spelbreker

Het ziet er echter niet naar uit dat Sony binnenkort een smartphone met zo’n schermen zal uitbrengen. Zo zou de batterij te veel plaats innemen en daardoor is het niet haalbaar.

(Ook Samsung gaat een opvouwbare smartphone uitbrengen met een scherm van meer dan 15 centimeter.)

Sony bracht eerder de Xperia Pureness uit. Dat was een telefoon met een transparant scherm, maar het ging niet om een moderne smartphone.

(Onze recensie van de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro lees je hier.)

Gesponsorde artikelen