Sms-actie voor Pia heeft doel bereikt: meer dan 950.000 berichtjes verstuurd

De sms-actie die de ouders van de zieke baby Pia op poten hadden gezet, hield heel België op de toppen van zijn tenen. De actie kwam er om de ouders te helpen een peperduur medicijn te kopen, dat het leven van Pia kan redden. En dat was een succes: minstens 950.000 berichtjes werden verstuurd en het nodige bedrag is ingezameld.

De ouders van Pia zaten met de handen in het haar. Hun dochtertje lijdt namelijk aan de levensbedreigende ziekte SMA1, waardoor ze geboren werd met erg zwakke spieren en die langzaamaan nog zwakker worden. De enige hoop die het koppel nog had om hun kindje te redden, komt in de vorm van het medicijn Zolgensma, dat bijna twee miljoen euro kost en niet terugbetaald wordt.

Goed doel, dus geen kosten

Het koppel uit Wilrijk zette een hele hoop acties op poten, om zo veel mogelijk geld in te zamelen om het leven van Pia te redden. Dat was een relatief succes, want ze verzamelden meer dan 100.000 euro. Dat klinkt heel veel, maar is maar een fractie van wat nodig was om het medicijn van bedrijf Novartis te kopen.

TeamPia organiseerde daarom een sms-actie. Elk berichtje kost twee euro, waarvan in het begin anderhalve naar Pia zou gaan en een halve euro kosten naar de providers. Die lieten al snel weten dat ze de kosten zouden laten vallen en de volledige opbrengst naar TeamPia zou gaan, omdat ze “bij goede doelen niks aanrekenen voor de sms’jes”.

“Straks kan ik vliegen in plaats van kruipen”

De sms-actie werd op poten gezet met de bemoedigende woorden “als één op tien Belgen een sms’je stuurt, dan is het leven van Pia gered”. En die tien procent hebben de ouders van de baby kunnen bereiken. In de nacht van dinsdag op woensdag verscheen op de Facebook-pagina van TeamPia een bericht met daarbij “straks kan ik vliegen in plaats van kruipen. Wat een boost!”.

Rechtzetting

Intussen blijkt dat het nodige bedrag toch nog niet helemaal bereikt is. “CORRECTIE: dit getal werd ons fout doorgegeven. Cette info n’est pas correcte. Onze excuses. Désolés”, verscheen er bij het vorige bericht. Geen 917.000 sms’jes, dus. Het klopt wél dat er ondertussen al meer dan 900.000 sms’jes verstuurd werden, maar het doel ligt nog net iets hoger: TeamPia mikt op 950.000 berichtjes.

Meer
Lees meer...