Snapchat beweert dat er niets essentieel veranderd is aan privacybeleid, maar dat kan de gemoederen niet bedaren

Snapchat beweert dat er niets essentieel veranderd is aan privacybeleid, maar dat kan de gemoederen niet bedaren

Geen paniek. Dat is de boodschap die Snapchat wil meegeven aan z’n gebruikers na de verontrustende passages in het nieuwe privacybeleid van de app. Daarin stond dat Snapchat alle rechten krijgt op de foto’s die je deelt en bepaalde beelden zelfs mag gebruiken om te verkopen aan bedrijven. “Berichten worden nog steeds automatisch verwijderd van onze servers”, reageert het bedrijf op de ophef. 

“In ons privacybeleid staat nog steeds, net als voorheen, dat berichten automatisch worden verwijderd van onze servers wanneer die zijn bekeken of zijn verlopen.” Dat laat Snapchat weten in een blogbericht.

Met die woorden proberen ze de gemoederen te bedaren na de heuse ophef van afgelopen week over het nieuwe privacybeleid van het bedrijf. Na de laatste nieuwe update moesten Snapchatters de nieuwe voorwaarden accepteren, of konden ze de app niet meer gebruiken. En wat daarin staat, is – om het licht uit te drukken – verontrustend.

While we’re not required to do so, we may access, review, screen, and delete your content at any time and for any reason.” En dat is niet het enige. Volgens de nieuwe privacy policy mag Snapchat je gegevens ook delen met derden, zoals zakenpartners en verkopers.

Een gewaarschuwd man is er twee waard

In het recentste blogbericht dat het bedrijf heeft gepost, proberen de makers de Snapchatters gerust te stellen. Ze beweren dus dat foto’s en filmpjes die je gewoon naar je vrienden stuurt (en die soms wel eens geheim of pikant kunnen zijn), nog steeds verdwijnen van hun servers zodra ze geopend worden. Tegelijkertijd waarschuwen ze wel voor externe factoren: vrienden die screenshots nemen, applicaties van derden, … enzovoort.

Hoewel het bedrijf een mooie poging heeft ondernomen om de gemoederen te bedaren, blijft er zwart op wit staan dat Snapchat het recht heeft om bepaalde beelden te gebruiken voor commerciële doeleinden. Dus toch opletten wat je plaatst op Snapchat!

Gesponsorde artikelen