Snapchat doet langverwachte update en luistert naar z’n gebruikers

Snapchat doet langverwachte update en luistert naar z’n gebruikers

Snapchat zal de manier waarop je snaps van je vrienden ziet, opnieuw aanpassen. De langverwachte update komt er nadat ongeveer elke gebruiker boos werd over Snapchats nieuwe beleid. De app dacht dat Snapchatters blijer zouden worden als de app voor hen zou kiezen wat er eerst kwam, maar dat was een serieuze misrekening.

Even een korte recap: eerder dit jaar veranderde Snapchat alles wat we leuk vonden aan de tijdlijn van de app. Het meest controversiële aspect, dat Snaps en Chats niet meer in chronologische volgorde werden gebracht, veroorzaakte behoorlijk wat woede en (ironisch) boze tweets naar de foto-dienst.

Update wordt teruggedraaid

Snapchat had besloten om die berichten in volgorde van belangrijkheid te laten zien, of eerder in de volgorde die Snapchat dacht dat jij belangrijk vond. Slechte move, en ook het naar rechts swipen om alles van je vrienden te kunnen zien, viel niet in de smaak. Verge laat nu weten dat de update wordt teruggedraaid.

Ongeveer een miljoen mensen hadden een petitie getekend om de update ongedaan te maken, om maar een idee te geven van hoe groot de haat was, maar Snapchat heeft wél geantwoord. “We horen jullie, en we appreciëren dat jullie de tijd hebben genomen om ons te laten weten hoe jullie je voelen. We begrijpen dat de nieuwe Snapchat voor veel mensen niet comfortabel aanvoelt”, klonk het toen.

iOS eerst

En nu is het dus zover: op sommige iOS-systemen lijkt de oude/nieuwe Snapchat opnieuw een feit en je kan dus weer al de selfies van je maten in chronologische volgorde terugvinden. De wereld zoals we hem kennen, staat weer terug recht. Ook je vrienden kan je nu vinden door links te swipen. Want we weten allemaal dat naar rechts swipen té bizar was.

Gesponsorde artikelen