Snapchat komt met een nieuwe Spectacle-bril met een draagbare videocamera

Snapchat komt met een nieuwe Spectacle-bril met een draagbare videocamera

Je hoeft niets te missen, want met één klik begin je alles om je heen op te nemen. Nee, niet met je smartphone, maar met de nieuwe bril van Snapchat: de Spectacle-bril met een draagbare videocamera. De overheidsorganisatie FCC publiceerde een aanvraag voor de camera. 

Het overheidsbedrijf Federal Communication Commission of kortweg FCC, bevestigde dat Snapchat met een nieuwe versie van de tweede generatie komt. Het Amerikaanse tijdschrift Variety zag als eerste dat FCC een aanvraag publiceerde voor een nieuwe draagbare Spectacle-bril met camera.

Vorig jaar kwam de eerste versie van de Spectacles op de markt, maar dat werd geen succes. Snapchat wilde zijn markt verbreden, maar er werden slechts 150.000 stuks verkocht. Nu wil het bedrijf met nieuwe versies toch winst proberen maken.

Nieuwe modellen

Vorige maand rapporteerde Cheddar dat er twee modellen zouden aankomen: een model van de tweede generatie voor dit jaar met kleine verbeteringen en een model van de derde generatie voor 2019 met twee camera’s en een GPS. De derde generatie zou beschikken over twee lenzen in plaats van één. Hiermee zou je een 3D-effect krijgen in de video’s.

Met de Spectacles kan je met slechts een klik een video van tien seconden opnemen. Als je tweemaal drukt kan je de videoduur verlengen tot twintig of dertig seconden. Net zoals je foto’s kan je jouw video’s ook delen met je vrienden via de Snapchat-app.

Pixabay

Gesponsorde artikelen