Snapchat komt met meer realistische lenzen … je hebt er wel een iPhone X voor nodig

Snapchat komt met meer realistische lenzen … je hebt er wel een iPhone X voor nodig

Snapchat zou lenzen ontwikkelen die meer realistisch zouden zijn. Nu zijn er drie lenzen beschikbaar, maar om ze te kunnen gebruiken heb je een iPhone X nodig en dat omdat die zijn uitgerust met een TrueDepth front-facing camera.    

Vanaf de release van de iPhone X had Snapchat laten weten dat het meer realistische lenzen zou ontwikkelen. Ze zouden realistischer zijn door de technologie van de TrueDepth-camera van de iPhone X. De Lenzen zouden de vorm van je gezicht beter aannemen en ze blijven als je je gezicht beweegt.

De TrueDepth-camera van de iPhone X is meer dan een gewone frontcamera. De camera heeft ook gezichtsherkenningstechnologie en die wordt ook gebruikt voor Animoji, emoji die meebewegen met het gezicht. Die technologie kan ook tot 50 gezichtsuitdrukkingen herkennen, dat is de reden waarom het realistischer lijkt.

Filters vs lenzen

Lenzen zijn niet hetzelfde als filters. Een filter is bijvoorbeeld de locatie die je over je foto kan plaatsen of een andere tekst met versieringen rond. De lenzen zijn de bewegende ‘filters’ zoals de hondenoortjes. Voor de iPhone X-gebruikers is het moeilijk te zeggen welke nu voor hun toestel geoptimaliseerd zijn. De drie nieuwe lenzen zijn nog bijna nergens beschikbaar, dus of het echter lijkt valt nog af te wachten.

Gesponsorde artikelen