Snelheidslimiet nu ook zichtbaar op Google Maps in België

Google Maps New Icon
ISOPIX

In veel landen was de snelheidslimiet al zichtbaar op Google Maps, maar in België was dat nog niet het geval. Nu kunnen wij dus eindelijk ook zien hoe snel we mogen rijden. Er is wel een klein nadeel aan verbonden: momenteel zitten er nog wat fouten in de app.

Als we erover nadenken is het toch wel een raar fenomeen: een navigatie-app die niet aantoont hoe snel je mag rijden. Nu is er daar gelukkig verandering in gekomen. De app kreeg onlangs een nieuw design voor zijn vijftiende verjaardag en blijft innoveren.

Techpulse kwam het nieuws te weten via een twitteraar. De redacteurs namen de proef op de som en gingen de baan op. Ze merkten op dat er verkeerde maximumsnelheden worden aangeduid, dat kan toch wel tot gevaarlijke situaties leiden. Voorlopig werkt de functie alleen nog maar in navigatie-modus.

Innovatief

Google innoveert toch wel met Maps. Er zijn constant updates en nieuwe toepassingen beschikbaar. Er zijn zeer veel mogelijkheden met de app en het grootste deel moeten wij zelf nog ontdekken. Hier nog een paar voorbeeldjes:

  1. Verbind je Spotify met Google Maps: leer hier hoe dat moet
  2. Google Maps krijgt een nieuw design!
  3. Google Maps wil routes toevoegen met straatverlichting voor veiligheid voetgangers
  4. Google Maps voegt augmented reality pijlen toe die je de weg wijzen
  5. Google Maps komt met rolstoelvriendelijke routes
  6. Google Maps trekt aan de alarmbel zodra je taxichauffeur je in de maling neemt

Gesponsorde artikelen