Snelle komt dit jaar nog met grote show naar België

Goed nieuws voor de fans van rapper Snelle. De Nederlander heeft tijdens de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow gezegd dat hij hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog met een grote show naar België komt. Waar en wanneer dat dan precies is, dat is nog niet bekend.

Het gaat hard voor Snelle. In een jaar tijd heeft Nederlander Lars Bos, de echte naam van de rapper, alle hitlijsten veroverd met eigen singles als Reünie en Smoorverliefd. Daarnaast werkte hij ook nog samen met zanger Marco Borsato aan de hit Lippenstift. Na verschillende grote optredens in Nederland, is Snelle nu ook van plan om België te veroveren.

Grote show

In Nederland is Snelle al een vaste waarde aan het worden. Sinds de release van Reünie in 2019 is hij niet meer van de radio weg te denken, en met zijn nieuwste single Smoorverliefd gaat hij rustig op dat tempo verder. Vorige maand won hij zelfs de Edison (de Nederlandse tegenhanger van de MIA’s) voor Beste Nieuwkomer.

Zijn groeiende populariteit betekent natuurlijk ook veel optredens. Zo stond de rapper laatst nog in de gigantische Rotterdamse Ahoy voor de jaarlijkse Vrienden van Amstel Live, waar hij Reünie mocht brengen. Snelle’s agenda staat zo goed als vol, maar toch wil hij ook graag een grote show in ons land geven. “We zijn ermee bezig” vertelde hij aan radiozender MNM. “Alleen weet ik zelf echt nog niet waar en wanneer het zal plaatsvinden. Maar waarschijnlijk is het nog wel voor dit jaar.”

Betekenis

Rapper Snelle kwam bij ons vooral in de media doordat zijn singles Reünie en Smoorverliefd allebei meer waren dan de song alleen. Reünie ging over de tijd dat hij als kind gepest werd, en groeide uit tot een echt anthem tegen pesten. “Voor veel mensen is het een soort van levenslied geworden”, vertelt hij bij MNM. “Ik krijg ontzettend veel berichten waarin mensen vertellen dat het lied hen echt helpt, en dat vind ik heel erg mooi.”

Met zijn andere hit Smoorverliefd wou Snelle het problematische smartphonegebruik bij jongeren aankaarten. Het lied gaat over twee jongeren die verliefd worden, maar elkaar door een ongeval abrupt kwijtraken. De videoclip is behoorlijk heftig en was met zijn 2 miljoen views op amper een week tijd een razend succes.

Meer
Lees meer...