Left Right
scrollTop top

Snelschaatser Bart Swings draagt straks de Belgische vlag tijdens sluitingsceremonie van Olympische Winterspelen


Snelschaatser Bart Swings draagt straks de Belgische vlag tijdens sluitingsceremonie van Olympische Winterspelen

Schaatser Bart Swings, die gisteren Belgische sportgeschiedenis schreef met een zilveren medaille op de Olympische Winterspelen, krijgt de eer om tijdens de sluitingsceremonie de Belgische vlag te dragen.

De 27-jarige snelschaatser Bart Swings won gisteren zilver in de massastart en ontving daarmee de eerste Belgische medaille op de Winterspelen in 20 jaar. Daarom mag Swings de Belgische vlag dragen op de sluitingsceremonie. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bekend.

Vier jaar geleden had Swings al de eer van vlaggendrager tijdens de sluitingsceremonie van de Spelen in de Russische stad Sotsji. De ceremonie in het Pyeongchang Olympic Stadium begint straks om 20 uur Zuid-Koreaanse tijd (12 uur in België).

Russen lopen niet mee

Swings werd ook zesde op de 5.000 en 1.500 meter en achtste op de 10.000 meter. Tijdens de openingsceremonie op 9 februari mocht snowboarder Seppe Smits de vlag dragen. Bij de slotceremonie zullen er geen Russische vlaggen te zien zijn. Rusland blijft geschorst ondanks het goede gedrag van atleten. Dat is de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) naar aanleiding van de twee dopinggevallen van Russische atleten. Het gaat om bobsleester Nadezjda Sergejeva en curlingspeler Alexander Kroesjelnitski. Die laatste heeft zijn bronzen medaille moeten inleveren nadat hij positief getest werd op het gebruik van het geneesmiddel meldonium.

Als er geen nieuwe dopinggevallen zal het IOC de ban opheffen. Het IOC beweert dat het om twee geïsoleerde gevallen gaat. IOC-president Thomas Bach noemde de positieve dopingtests “enorm teleurstellend.”

De sluitingsceremonie zal hier te volgen zijn.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658