Snelwandelaar valt flauw, kakt in z’n broek, maar gaat als een echte atleet door tot de finish

Op de Olympische Spelen geef je niet zomaar op. Zelfs niet als je flauw valt of je darmen het plots begeven. De Franse snelwandelaar Yohan Diniz nam deel aan de tocht van 50 kilometer en vond ondanks alle tegenslagen toch de moed om door te gaan. Hij kwam zelfs als achtste over de streep, maar dat is toch een teleurstelling voor de recordhouder in deze discipline.

Helaas voor Diniz begonnen de problemen al vroeg in de wedstrijd. Door darmproblemen moest hij meermaals stoppen, en één keer leek hij zelfs even het bewustzijn te verliezen. Nochtans liep hij al vroeg aan de leiding toen de camera even inzoomde op z’n benen en vaststelde hoe de stront ervan afliep. Darmproblemen komen wel vaker voor tijdens races over grote afstanden.

Aan de diarree kon hij weinig doen, dus besloot hij zelfs even een spons in z’n broek te steken om een deel van de lading op te vangen. Hij nam ondertussen de term ‘vliegend schijt’ echter wel letterlijk en had na twee uur al een gigantische voorsprong. Een gouden medaille met een geurtje leek in de maak, maar toen sloeg het noodlot weer toe. Diniz moest voigens de omroepers zelfs de handdoek gooien – een vreselijk resultaat aangezien hij ook in 2008 en 2012 in de olympische race moest opgeven.

Toch ging hij weer door, onder andere sportief aangemoedigd door de Canadees Evan Denfee. Zijn voorsprong was hij intussen kwijt, en even later stortte hij in. Hulpverleners kwamen hem water en ijs brengen, wat andermaal voldoende bleek om recht te krabbelen en door te gaan. Hij moest nog een paar keer pauzeren, maar eindigde zijn dodentocht alsnog als achtste. Heel wat andere wandelaars steunden hem daarin. De medaille voor het doorzettingsvermogen heeft hij zeker verdiend.

Meer
Lees meer...