Snotaap schiet superzeldzaam hert dood bij ’t jagen, ouders apetrots

Snotaap schiet superzeldzaam hert dood bij ’t jagen, ouders apetrots

Eén op de 20.000 hertjes die geboren worden is een albino. Slechts één op vijf daarvan overleeft de eerste weken. Dus wat doe je als zo’n magnifiek beest tegenkomt in het wild? Je vertelt je 11-jarige zoon om het af te schieten blijkbaar en je schreeuwt het daarna uiteraard van de daken. 

Albinohertjes zijn heel bijzonder. Omdat er zo weinig van zijn, maar ook omdat ze echt helemaal wit zijn. De indianen dichtten albino-herten ongelooflijke dingen toe. Zo’n beest doodschieten was ongeveer het ergste wat je kon doen en zou jaren van rampspoed over de stam brengen. 

Het zal de familie Dingman uit Oceola Township in Michigan allemaal worst wezen. 

Rockster

Toen zondag papa Mick Dingman ging jagen met zijn elfjarige zoon Gavin, en zo’n prachtig albinohert hun pad kruistte, werd niet geaarzeld: neerleggen dat beest. Wat de kleine Gavin, ongetwijfeld een talent, ook deed, vanop een goeie 25 meter.

Er werden foto’s getroffen van Gavin met zijn “prijs”, die werden op Facebook gezet en opgepikt. “He kind of feels like a rock star right now. Everyone is calling, all of the hunting shows and hunting magazines”, zegt vader Mick Dingman. 

En: “Er zijn mensen die zeggen dat ik een elfjarige dat niet had mogen laten doen, maar wat mij betreft doet het er echt niet toe wat de jongen doodschiet, wat belangrijk is dat dit goed is voor zijn zelfvertrouwen.”

Om Gavin blijvend die boost zelfvertrouwen te geven wellicht, zal de familie het albinohert laten opzetten. 

Maar niet iedereen vindt het allemaal zo geweldig:

Gesponsorde artikelen