Snowmageddon: deze apocalyptische beelden tonen hoe een sneeuwstorm Londen inpakt

Snowmageddon: deze apocalyptische beelden tonen hoe een sneeuwstorm Londen inpakt

Net als in de films: wie gisteren in Londen was, dacht waarschijnlijk dat ie vastzat in ‘The Day After Tomorrow’, of een andere apocalyptische film. De politie van Londen maakte een paar beelden van ‘The Beast From The East’, die na Nederland ook Groot-Brittannië en Ierland zwaar trof. Wij zaten in het staartje van de storm, die vijf centimeter sneeuw is dus niets in vergelijking met wat ze in het VK over zich heen kregen. 

The Beast From The East‘, ’t is een term die de laatste dagen niet weg te slaan was uit de Britse media. Geen idee waar het over gaat? Wel, het staartje van het koudefront waar wij nu inzitten, sloeg extra hard toe boven Nederland en later Groot-Brittannië. Het Siberische front schoof weg van de Noordpool omdat het daar (ja, echt) te warm was en bewoog vervolgens over de lage landen en Britse eilanden.

The Beast From The East

Daar werd code rood afgeroepen, zaten mensen ingesneeuwd en lag het openbare leven eigenlijk gewoon lam: behoorlijk indrukwekkend met andere woorden. En dat zie je ook op de beelden van The Beast die zijn sneeuwtapijtje over Londen kwam leggen: het had een scène recht uit The Day After Tomorrow kunnen zijn, zo onwerkelijk ziet het eruit.

Pittig detail: de beelden werden gemaakt uit een politiehelikopter, en dat terwijl de helft van de vluchten op de luchthavens niet van de grond raakte. Als je de beelden uit de luchthaven van Dublin ziet, begrijp je ook meteen waarom. Nochtans zijn ze in Dublin wel wat gewoon: een freak snow storm in maart is daar best gewoon.

File

Eerlijk? Wij zouden ook netjes ons vliegtuig aan de grond gehouden hebben. Hier in België viel het allemaal best mee: tot deze middag is code oranje van kracht, maar eigenlijk kregen we, buiten arctische temperaturen, pas problemen toen er ook sneeuw viel. Al zijn de mensen die in de zeshonderd kilometer file stonden, gisteren, het daar waarschijnlijk niet mee eens. Goed nieuws: vanaf vandaag wordt het beter!

Gesponsorde artikelen