Snowmageddon voorlopig scheet in fles. Maar “sneeuwstorm van de eeuw” legt wel Facebook en Instagram plat

Snowmageddon voorlopig scheet in fles. Maar “sneeuwstorm van de eeuw” legt wel Facebook en Instagram plat

“Mijn boodschap aan New Yorkers is dat zij zich moeten voorbereiden op iets ergers dan zij ooit hebben gezien”, zei burgemeester De Blasio. Nu, niet dat het niet sneeuwt aan de Oostkust van de VS momenteel, maar sneeuw tot aan je enkels kan je moeilijk een snowpacalypse noemen. Tenzij het nog moet komen, is het voorlopig een scheet in een fles, die snowmageddon. Maar hij haalde wel Facebook, Tinder en Instagram onderuit.

Burgemeester Bill de Blasio van New York zei zondag dat het “een van de grootste sneeuwstormen ooit” ging worden. “Mijn boodschap aan New Yorkers is dat zij zich moeten voorbereiden op iets ergers dan zij ooit hebben gezien”, zei hij. En dus kreeg je dit:

MAAR:

De meeste media willen dat overigens nog niet toegeven, maar sommige meteorologen zijn wel eerlijk, en dat siert hen:

Verklaringen?

En dat slaat op dit, het feit dat CNN het nodig vond om speciale “blizzardmobiles” uit te sturen om verslag uit te brengen.

Wat hier op neerkomt:

Als zelfs je collega’s er publiekelijk mee beginnen te lachen dan weet je hoe laat het is:

Het jaar is inderdaad nog jong.

En omdat er uiteindelijk niet veel meer viel te melden dan “het sneeuwt wel wat”, begonnen mensen maar hun eigen, spannende nieuws te maken:

In New York en New Jersey en een groot deel van de Oostkust geldt sinds vanochtend een volledig verkeersverbod. Je mag met andere woorden de weg niet op. Zoals dat tegenwoordig hoort, gaat zoiets gepaard met de nodige bangmakerij: “If you are in your car and you are on any road, town, village, city, it doesn’t matter, after 11 o’clock, you will technically be committing a crime”, liet de gouverneur van Connecticut weten.

Iedereen in de Big Apple kreeg dit op z’n smartphone:

Soit, niet dat het niet sneeuwt, en in alle eerlijkheid, als we zoiets hier zouden over ons krijgen, zou het land ook stil staan.

Maar er is een verschil tussen 10 cm en een meter sneeuw, en hoewel de scholen vandaag dicht blijven, is Wall Street gewoon open:

Dat het “tegenvalt” levert uiteraard wel wat pareltjes op op twitter:

En toen gebeurde dit drama:

Dadelijk meer!

Gesponsorde artikelen