Socialisten breken N-VA af: “Bevolking verdient beter”

Socialisten breken N-VA af: “Bevolking verdient beter”

Het einde van de regering Michel is in zicht maar op de oppositiebanken staat men niet bepaald te juichen. Sp.a-voorzitter John Crombez heeft weinig woorden vuil voor Bart De Wever, volgens sp.a verdient de bevolking beter. Ter vergelijking: de PS ziet bijna licht aan het einde van de tunnel.

Als premier Charles Michel naar Marrakech vertrekt, dan keert hij terug als leider van een Marrakech-coalitie, dat herhaalde voorzitter Bart De Wever enkele keren op de persconferentie na de afgebroken ministerraad. Sp.a vindt het voor de bevolking alvast geen goede zaak, zo blijkt uit de commentaar van haar voorzitter.

Ook Groen-kopstuk Kristof Calvo is niet mals voor De Wever.

Dat de partij van John Crombez er over het migratiepact een andere mening op nahoudt dan n-va, dat mocht al blijken uit de stemming in het parlement. Maar volgens de sp.a-voorzitter is de quasi-val van Michel I géén goed signaal aan de bevolking. “De bevolking verdient beter”, klinkt het dan ook simpelweg op Twitter.

Alles over de persconferentie van N-VA vind je hier.

Wie bijna een roze bril opheeft over het einde van Michel I, is Elio Di Rupo. De man die na Leterme notoir géén akkoord bereikte met N-VA voor zijn regering, stemde deze donderdag, samen met de andere oppositiepartijen (uitgezonderd Vlaams Belang) voor de goedkeuring van het pact in het parlement. Dat N-VA de regering nu de facto opblaast, kan dan ook alleen maar tot een beter beleid leiden, dixit di Rupo.

Vlaams Belang wuift ook met plezier Michel I uit.

Einde antisociaal beleid

Want, reageert de voormalige PS-voorzitter op Twitter: “De val van de MR-N-VA-regering heeft de verdienste van een einde te maken aan haar antisociale en antidemocratische politiek. Het is het eerste teken van een nieuw sociaal pact voor de burgers.” Di Rupo spreekt natuurlijk vanuit de oppositie

Gesponsorde artikelen