‘Solo: A Star Wars Story’ gaat in wereldpremière op het filmfestival in Cannes

‘Solo: A Star Wars Story’ gaat in wereldpremière op het filmfestival in Cannes

In mei staat opnieuw een release gepland van een film die zich wél afspeelt in het Star Wars-universum, maar geen deel uitmaakt van een trilogie. Deze keer zal de film focussen op het personage van Han Solo, een oude bekende. We verwachten de film in mei, maar zijn première zou de film diezelfde maand al verrassend gaan beleven op het filmfestival van Cannes.

Het nieuws werd het eerst uitgebracht door het online filmmagazine Deadline en overgenomen door Variety en is nu ook officieel bevestigd door de organisatie van het filmfestival van Cannes.. Op Cannes krijgt de film een speciale screening op 8 mei. Bij ons staat de release van de film gepland op 23 mei, twee dagen voor de première in de Verenigde Staten.

Solo: A Star Wars Story is al de derde Star Wars die een vertoning krijgt in Cannes, na Episode II: Attack Of The Clones in 2002 en Episode III: Revenge Of The Sith in 2005. Solo: A Star Wars Story krijgt een vertoning binnen de officiële selectie, buiten competitie.

De jonge Alden Ehrenreich zal in deze film de jonge piloot Han Solo spelen die ervan droomt de beste piloot van het universum te worden.De rol werd iconisch werd gemaakt door Harrison Ford. Donald Glover speelt de smokkelaar Lando Calrissian en ook Emilia Clarke, Woody Harrelson en Paul Bettany zullen rollen voor hun rekening nemen.

De film wordt geregisseerd door de befaamde Ron Howard, een behoorlijk verrassende keuze als je bedenkt dat Howard nog geen ervaring heeft in het sci-fi genre. Howard heeft in zijn ondertussen al lange carrière grote spektakelfilms als Apollo 13 en Angels & Demons afgewisseld met kleiner en meer acteurgericht materiaal als Frost/Nixon en A Beautiful Mind.

Howard nam de regie over van Phil Lord en Chris Miller die in 2014 scoorden met The LEGO Movie. Ze verlieten de set na creatieve mensingsverschillen, Kathleen Kennedy van LucasFilm vond dat hun werk “niet Star Wars genoeg” was. Ron Howard nam nadien de fakkel over.

Film met Penélope Cruz openingsfilm in Cannes

Elk jaar zijn ook de ogen gericht op de openingsfilm in Cannes, toch een bijzondere positie. Dit jaar gaat die eer naar de eerste Spaanstalige film van de Iraanse regisseur Ashgar Farradi. Dat is best een grote naam als je in rekening brengt dat de 45-jarige regisseur al tweemaal de Oscar voor beste Buitenlandse Film wist binnen te halen, in 2012 voor A Seperation en in 2016 voor The Salesman.

Deze keer zijn alle ogen dus gericht op Todos Lo Saben (Everybody Knows), een psychologische thriller over Laura (Penélope Cruz) die met man (Javier Bardem) en kinderen in Buenos Aires woont. Wanneer Laura naar haar geboortedorp terugkeert voor een familiefeest, komt haar geluk op de helling te staan.

Cannes 2018 vindt plaats van 8 tot 19 mei. Volgende donderdag, 12 april, wordt de officiële selectie bekendgemaakt.

Gesponsorde artikelen