Left Right
scrollTop top

“Soms houden prinsesjes van prinsesjes”: K3 verrast met liedje over holebi’s


“Soms houden prinsesjes van prinsesjes”: K3 verrast met liedje over holebi’s

De regenboogkleedjes hadden ze al, maar sinds vandaag heeft K3 ook een liedje over holebi’s. De groep brengt vandaag haar nieuwe cd ‘Ushuaia’ uit, maar op het internet wordt maar over één liedje gesproken. In ‘Prinsesje en Superman’ zingen ze namelijk over homoseksualiteit.

“Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!” Dat is wel degelijk de tekst van het nieuwe liedje ‘Prinsesje en Superman’ van K3. Daarmee snijden ze een jammer genoeg nog steeds gevoelig thema aan.

“De directe aanleiding om die tekst te schrijven was de aanslag in Orlando“, zegt tekstschrijver Alain Vande Putte aan Het Nieuwsblad. “Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen.”

Gert Verhulst was blijkbaar direct enthousiast en ook componist Miguel Wiels zegt op Qmusic dat hij geen schrik heeft van negatieve reacties: “Als het zo’n mooie boodschap is, mogen wij verkondigen wat wij willen. Mensen die daar een probleem mee hebben: rot op hé!”

Positieve reacties

Op Twitter reageren de meeste mensen alvast enthousiast op het nieuwe nummer. Ook holebi-organisatie çavaria is blij: “Dat K3 zo’n nummer maakt, is schitterend. Van hen klinkt zo’n boodschap duizend keer luider”, zegt woordvoerder Jeroen Borghs in Het Nieuwsblad.

Kinderpsycholoog Koen Lowet ziet het liedje als iets heel positiefs. “Kleuters liggen niet wakker van die genderstereotypen. Die verkleden zich zonder probleem in prins of prinses, of ze nu jongen of meisje zijn”, zegt hij in Het Nieuwsblad. Wie niet meer kan wachten en het liedje zelf wil horen, kan hieronder een kort fragmentje beluisteren. Of je kan de cd vanaf vandaag kopen of downloaden op iTunes.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.634.463
 • Aantal
  doden
  1.136.425
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588