Sonic doet Mario na met dit nieuwe racespel

Sonic doet Mario na met dit nieuwe racespel

Er komt een racespel van Sonic: ‘Sonic Team Racing’. Het spel zou normaal deze winter uitkomen, maar de release is uitgesteld naar 21 mei 2019.

Sonic Team Racing belooft een prachtig racespel te worden, want Sega en ontwikkelaar Sumo Digital hebben meer tijd nodig om de game af te krijgen. Het spel doet een beetje denken aan Mario Kart.

“We weten dat uitstel niet leuk is, maar kwaliteit is het belangrijkste”, klinkt het. “We tonen binnenkort meer van de game!”

Elementen uit hero-shooters

Ook het concept van Sonic Team Racing is al bekend: gamers racen in vier teams van drie spelers. Je scoort niet enkel punten door als eerste over de finish te komen, maar ook door andere acties die het team helpen te ondernemen.

Volgens experten worden er elementen uit hero-shooters gebruikt. Spelers kunnen in hun team zelfs opgepakte items uitwisselen.

Het spel komt uit op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Uitgebreid spel

De officiële beschrijving van Sega over het spel luidt zo: “Team Sonic Racing combineert de beste elementen uit arcade- en competitieve racegames met een hoog tempo terwijl spelers het tegen hun vrienden opnemen in intense multiplayer-races. Werk samen als een team door power-ups en speed boosts met elkaar te delen. Neem je race-stijl in eigen handen – Kies uit drie distinctieve soorten personages en speel impactvolle onderdelen voor je voertuig vrij die bij jouw speelstijl passen.”

Veel personages

Je zal onder andere kunnen spelen met de personages Sonic, Tails, Knuckles, Shadow, Rouge, Omega, Big the Cat, Chao, Amy Rose, Blaze the Cat, Silver en Vector.

Enkele beelden:

Gesponsorde artikelen