Sonic krijgt langspeelfilm en de teaser ziet er veelbelovend uit

Sonic krijgt langspeelfilm en de teaser ziet er veelbelovend uit

De live-action film ‘Sonic the Hedgehog’ komt op 8 november 2019 naar het grote scherm en uit de motion poster-teaser kunnen we afleiden dat ons favoriete stekelvarken sneller dan ooit rent. Dit weten we al over de film van het bekendste Sega-figuurtje.

We kennen Sonic natuurlijk al bijna dertig jaar als videospelfiguurtje, maar het is de eerste keer dat er een film over hem gemaakt wordt. Acteur Ben Schwartz, bekend van Parks & Rec en DuckTales, zal de rol van Sonic voor zich nemen. James Marsden speelt dan weer Tom Wachowski, de politieagent die de rol van sidekick van Sonic op zich neemt. En niemand minder dan Jim Carrey vertolkt Dr. Robotnik, de aartsvijand van Sonic.

(Sonic doet Mario na met dit nieuwe racespel.)

Aarde als setting

De Sonic the Hedgehog-games spelen zich vaak af op de vreemdste planeten en in fantasiewerelden, maar de film zal zich op aarde afspelen. Dat meldt de Amerikaanse filmwebsite Screenrant.

Sonic wordt als een “jonge snoodaard” bestempeld in deze film. Hij trekt naar onze planeet om Robotnik en zijn snode plannen tegen te houden. Nu krijgen fans een sneak peek van hoe Sonic er zal uitzien in live-action.

(Sonic was in de zomer van 2017 een symbool van de antifascistische tegenbetogers in de VS.)

Blauwe vacht

De Amerikaanse amusementswebsite IGN kreeg de première van de eerste motion poster van de film. We zien Sonic zijn gezicht niet, maar zijn blauwe vacht ziet er onweerstaanbaar en realistisch uit. Executive producer Tim Miller (bekend van Deadpool) zei dit aan IGN: “Het was in de eerste plaats belangrijk dat de blauwe vacht van Sonic er realistisch zou uitzien, zoals bij een echt dier. Het zou raar zijn als hij in zijn blootje zou rondlopen. Dan zou hij meer op een otter lijken. Wij wilden altijd voor vacht gaan. Zo integreert hij in de echte wereld als een echt wezentje.”

(Meer over ‘Sonic-haters’ lees je hier.)

Vergelijking met Pikachu

Sonic the Hedgehog is niet de enige live-action film gebaseerd op een game die volgend jaar uitkomt. Ook Pokémon: Detective Pikachu transformeert volgend jaar 2D naar 3D. Pokémon-fans moeten wennen aan het nieuwe uiterlijk van Pikachu en bij Sonic-fans zal dat wellicht niet anders zijn.

Miller heeft al verklapt dat Sonic hoe dan ook twee ogen zal hebben, anders dan in de klassieke spelletjes waarin hij één oog had.

“Ik denk niet dat Sega blij is met die beslissing”, ligt Miller toe. “Maar dat soort dingen zouden raar zijn als we ze niet zouden doen. Alles is een discussie. We hebben enkel veranderd wat echt noodzakelijk is en de rest hebben we bij het oude gelaten. Hij zal er niet uitzien zoals een personage van Pixar omdat dat niet bij onze wereld hoort.”

(Hier zijn 19 dingen die je herkent als je vaak gamet.)

De motion poster van de film:

Gesponsorde artikelen