Sony bevestigt: geen PlayStation 5-aankondiging op E3

Sony bevestigt: geen PlayStation 5-aankondiging op E3

Sony zal hun lang geanticipeerde PlayStation 5 niet gaan aankondigen op de E3-conferentie, dat bevestigde CEO Shawn Layden in een podcast. Er wordt al lang gespeculeerd over wanneer de opvolger van de populaire PS4 zal worden aangekondigd, maar het lijkt erop dat we daar nog wel een tijdje op zullen moeten wachten.

De E3-conferentie is altijd goed voor een aantal verrassingen. Een aantal goedgelovige PlayStation-fans hoopten dan ook dat Sony er hun nieuwste console zou gaan voorstellen. ‘Goedgelovig’, want er gingen eerder al geruchten de ronde dat de PS5 maar tegen 2020 op de markt zou komen.

“Geen nieuwe hardware”

En het lijkt er inderdaad op dat we het nog tijdje zullen moeten stellen met onze PlayStation 4, want Sony-CEO Shawn Layden heeft in een podcast gezegd dat “er geen nieuwe hardware zal worden voorgesteld” op de E3-conferentie in Los Angeles. Geen nieuwe hardware, dus geen nieuwe console.

Maar dat wil niet zeggen dat Sony geen verrassing(en) voor ons in petto heeft. Naast meer info over de vier aangekondigde topgames Death Stranding, Ghost of Tsushima, een nieuw Spider-Man-game en de tweede The Last of Us, lijkt het erop dat Sony nog iets achter de hand houdt om iedereen mee omver te blazen. Op hun pre-E3 meeting op 11 juni zal Sony verder aankondigingen doen over wat ze zullen bekendmaken op de conferentie, maar verwacht je dus maar aan iets groots.

Concurrentie

Maar dus geen PS5, en dat zal een hoop fans teleurstellen. Al is dat niet meteen onlogisch. Met God of War 4 heeft het nog maar net een van de grootste titels voor de console ooit uitgebracht, en met de vier eerder vernoemde topgames blijft het ook nog zwaar inzetten op hun huidige console en hoopt het daar de verkoopcijfers weer wat omhoog te krikken.

PlayStation lijkt namelijk wat van zijn voorsprong op de concurrentie te verspelen en het rekent op een aantal grote titels om dat weer recht te zetten. Nu al een nieuwe console aankondigen, zou dan ook wel eens averechts kunnen werken.

Gesponsorde artikelen