Sony laat PlayStation 4-gamers elkaar virtueel helpen 

Sony laat PlayStation 4-gamers elkaar virtueel helpen 

Sony kondigt op gamesbeurs Gamescom in Keulen aan dat de komende PlayStation 4-update deze herfst de Share Play-functie zal bevatten. Daarmee kan je vrienden online laten meegamen zonder dat ze de game zelf bezitten. 

De Share Play was al eerder aangekondigd, en wordt gepresenteerd als een ‘virtuele zetel’. Want je kan een vriend laten meespelen alsof ie bij jou op de bank zit, of gewoon laten meekijken zonder echt te spelen. En wanneer je een lastig stuk tegenkomt, kan hij je personage even overnemen en zo je uit de nood helpen. De functie wordt beschikbaar in update 2.0, die ook toelaat gamebeelden rechtstreeks te uploaden naar YouTube. Wie de functie wil gebruiken moet wel een PlayStation Plus-abonnement hebben.

Games

De elektronicafabrikant kondigt ook enkele exclusieve nieuwe games aan, met als blikvangers de eigen horrortitel Until Dawn en survivalavontuur WiLD van Wild Sheep Studio. Andere exclusieve games zijn The Tomorrow Children van Q-Games, Alienation van Housemarque, en Tearaway Unfolded, een vernieuwde versie van de geweldige Vita-game. Er werd ook een reeks nieuwe games gelanceerd voor PS4, waaronder The Vanishing of Ethan Carter van The Astronauts, Hollow Point en Rune Master, beide van Paradox Interactive, Hell Blade van Ninja Theory, en PT van 7780s.  

Hardware

Sony meldt nog dat de PlayStation Now bèta in 2015 verschijnt in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de rest van Europa later moet volgen. De dienst laat je toe oude games (tegen betaling) te streamen naar de PlayStation 4. Later wordt de dienst ook beschikbaar voor de PlayStation 3, de Vita, PlayStation TV en bepaalde Sony-tv’s.

Vanaf 14 november is in Europa ook PlayStation TV beschikbaar, dat gamers toelaat PS4-games te spelen op een andere tv dan die waarmee hun console verbonden is. Daarnaast laat het toestel ook toe een hele reeks game van de Vita, PSP en PS One al dan niet streamend te spelen. 

Gisteren liet Sony trouwens weten dat wereldwijd al meer dan tien miljoen PlayStation 4-consoles zijn verkocht. 

Bekijk de volledige persconferentie:

Enkele gametrailers:

Gesponsorde artikelen