Sony meldt trots verkoopcijfers van PlayStation 4, PlayStation Plus en PS4-games

Sony meldt trots verkoopcijfers van PlayStation 4, PlayStation Plus en PS4-games

De PlayStation 4 is wereldwijd meer dan 18,5 miljoen keer verkocht. Tijdens de feestdagen gingen nog meer dan 4,1 miljoen consoles over de toonbank, laat Sony weten. 

Sony doet ook goede zaken met de abonnementsdienst PlayStation Plus, die bij de nieuwste console verplicht is om online te gamen. Bij de Xbox 360 van concurrent Microsoft was dat al langer het geval. Al 10,9 miljoen mensen hebben zo’n abonnement van 50 euro per jaar op PlayStation Plus, waarmee je maandelijks ook enkele oudere games gratis krijgt. Voor de PS4 zijn volgens Sony al meer dan 81,8 miljoen games verkocht, waarvan 17,8 miljoen tijdens de afgelopen eindejaarsperiode.

Het is niet duidelijk hoe veel Xbox One-consoles Microsoft al heeft verkocht. Eurogamer meldt dat winkeliers voor zover bekend meer dan 10 miljoen spelcomputers hebben ingekocht, maar dat het niet duidelijk is hoe veel daarvan precies bij consumenten zijn beland. De cijfers van Sony gaan wél over consoles die effectief werden verkocht aan consumenten.

Volgens cijfers van september 2014 verkocht Nintendo al 7,3 miljoen Wii U’s. Benieuwd hoe veel consoles het Japanse bedrijf de voorbije kerstperiode nog aan de man kon brengen. Voor de Wii U verschenen immers enkele sterke exclusieve games, zoals Bayonetta 2, Mario Kart 8 en Super Smash Bros

Gesponsorde artikelen