Sony stelt PlayStation 5-evenement uit om ‘belangrijkere stemmen’ een kans te geven

Slecht nieuws voor alle gamers: Door de huidige situatie in de Verenigde Staten is het langverwachte PlayStation 5-evenement van de kalender geschrapt. De onthulling van de nieuwe console stond gepland voor 4 juni. Over een nieuwe datum voor het lanceringsmoment, is voorlopig nog geen informatie bekend.

Sony, het bedrijf achter PlayStation, is van mening dat het ongepast zou zijn om het evenement te laten plaatsvinden. “Hoewel we begrijpen dat gamers over de hele wereld enthousiast zijn om PS5-games te zien, vinden we dat er op dit moment geen reden is om te feesten.”, klinkt het op Twitter. “Op dit moment willen we een stapje terug doen zodat belangrijkere stemmen van zich kunnen laten horen.”

Het PlayStation 5-evenement, dat ‘The future of gaming’ zou heten, moest in het teken staan van nieuwe games die speciaal voor de console ontwikkeld zijn. Daarnaast zouden er ook meer details bekend worden gemaakt over de controller en het ontwerp van de PlayStation 5.

Krachtig signaal uit de elektronische wereld

Het statement heeft alles te maken met het overlijden van de zwarte Amerikaan George Floyd. De man kwam op 25 mei om het leven nadat een politieagent hem minutenlang in een wurggreep hield. Sindsdien vinden er in de VS en in de rest van de wereld heel wat protesten plaats om het politiegeweld en het racisme in de Verenigde Staten aan te kaarten.

Sony is niet het eerste bedrijf dat een soortgelijke beslissing neemt. Eerder besloot het Amerikaanse computerspelbedrijf Electronic Arts (EA) om het Madden NFL 21-evenement uit te stellen. Ook Google volgt dat voorbeeld door de de bètaversie van Android 11 voorlopig on hold te zetten

Meer
Lees meer...