Sophie Kinsella brengt nieuw ‘Shopaholic-boek’ uit … en het belooft spannend te worden! 

Sophie Kinsella brengt nieuw ‘Shopaholic-boek’ uit … en het belooft spannend te worden! 

Verrassing: bestsellerauteur Sophie Kinsella schrijft een nieuw vervolg op de ‘Shopaholic’-serie. Exact twintig jaar na het verschijnen van het eerste verhaal is er al een negende boek op komst en het speelt zich deze keer af tijdens Kerstmis. Het eerste boek werd in 2009 omgetoverd tot de  film ‘Confessions of a Shopaholic’, met Isla Fischer en Hugh Dancy in de hoofdrol. Over een vervolg van de film is nog niets geweten, maar het boek ‘Christmas Shopaholic’ verschijnt 17 oktober al in het Engels online, op de Nederlandse versie moeten we nog even wacht.

Elke vrouw herkent zich wel in de bruisende, chaotische persoonlijkheid van Becky Bloomwood. Want zeg nu eerlijk, wie is er nog nooit boven budget gegaan, om toch dat ene paar schoenen te kopen? Of wie heeft nog nooit een kasbonnetje verstopt voor haar vriend, door de aankoop van zes Mac-lippenstiften in alle verschillende kleuren. De “ja, maar het was twee plus een gratis”-denkwijze die je in de winkel zo logisch leek, slaat plots nergens meer op bij het zien van zijn ijskoude blik.

Maar niet getreurd, binnenkort voelen we ons hier niet meer zo alleen in, en kunnen we weer alles lezen over de avonturen van Becky en haar gezin! Over haar gekke moeder, gierige zus, verwende dochter, ijskoude schoonmoeder en haar man Luke, de workaholic. Het eerste boek, Confessions of a Shopaholic, werd ook verfilmd.

Moest je die nog nooit gezien hebben (shame on you), maar hier kan je alvast de trailer bekijken:

Christmas Shopaholic

Na het laatste boek, Shopaholic to the Rescue, zijn we in spanning gelaten door de schrijfster. Becky keert terug naar het Verenigd Koninkrijk met haar familie, na twee jaar te hebben gewoond in het zonnige Los Angeles. En Bloomwood kennende, zal deze verhuis de nodige spannende momenten en absurde situaties opwekken. Over de verhaallijn van Christmas Shopaholic is nog niet veel informatie te vinden, maar wel weten we al dat het boek op 17 oktober verschijnt in het Verenigd Koninkrijk. Genoeg tijd dus om het aan je kerstlijstje toe te voegen.

Sophie Kinsella

Over een powervrouw gesproken. Sophie Kinsella, de schrijfster van de serie, kan je ook toevoegen aan dat lijstje. De bestsellerauteur publiceerde eerst onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, en op haar vierentwintigste schreef ze met The Tennisparty al meteen een bestseller. Na verschillende boeken onder haar naam te hebben gepubliceerd, wilde ze meer humoristische boeken gaan schrijven en diende haar eerste Sophie Kinsella-boek anoniem in bij haar uitgever. Het viel direct in de smaak en ze kwam voor de tweede keer in dienst bij haar uitgever. Met de Shopaholic-serie haalde Wickham bestsellerlijsten over heel de wereld.

Madeleine studeerde filosofie, politiek en economie aan de prestigieuze universiteit van Oxford en werkte na haar studies als financieel journalist en lerares. Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-Oosten en Afrika. De schrijfster woont in het Britse Surrey samen met haar man en vijf kinderen.

Op Twitter verklapte de bestsellerauteur het goede nieuws:

Gesponsorde artikelen