Sorry van Harry en Meghan: Kensington Palace verontschuldigt zich voor klein sociaal drama

Sorry van Harry en Meghan: Kensington Palace verontschuldigt zich voor klein sociaal drama

Hét royaltyhuwelijk van het jaar, dat van prins Harry en Meghan Markle, ligt achter ons, maar Kensington Palace heeft toch nog een klein probleem. De bedankingen voor het huwelijk zijn namelijk nog niet verstuurd. Niet zo erg, zou je denken, als het niet was geweest voor dat andere royaltyhuwelijk.

Prins Harry en Meghan Markle trouwden op 19 mei 2017 in de meest sprookjesachtige huwelijksceremonie sinds die van Harry’s moeder, prinses Diana. Intussen verwacht het koppel ook een kindje, kondigden ze trots aan. Je zou denken dat hun huwelijk nu echt wel afgerond is, maar niets is minder waar. Want Meghan en Harry, of tenminste, Kensington Palace, heeft een grote sociale faux pas gemaakt.

Etiquette

Je hebt namelijk, volgens de etiquette, drie maanden om bedankjes te sturen naar de mensen die je een cadeautje of kaartje hebben gestuurd voor je huwelijk. In het geval van Meghan en Harry zijn dat er vele duizenden, maar ze hebben dan ook een staf om dat voor hen te doen. Toch zijn er, na zes maand huwelijk, nog steeds mensen die geen kaartje hebben gehad.

Hier zijn de trouwfoto’s van Meghan en Harry!

Daar zouden de meeste mensen die een kaartje of cadeautje gestuurd hebben, niet mee inzitten, maar het paleis heeft een beleid waarbij iedereen die schrijft, een antwoord krijgt. En toen was er natuurlijk ook nog het huwelijk van prinses Eugenie met Jack Brookbanks, dat andere koninklijke huwelijk van het jaar.

Sorry van Harry en Meghan

Dat was een pak minder groots, en we mogen ook vermoeden dat stukken minder mensen een cadeautje of kaartje met felicitaties stuurden. Vandaar misschien dat Eugenie en Jack er wél al in geslaagd zijn om bedankingen uit te sturen. Mensen die iets naar Eugenie en Jack stuurden, hebben dat wellicht ook gedaan naar Meghan en Harry.

Dus zit er voor het paleis niets anders op dan een excuusberichtje mee te sturen met de bedankingen die nu nog op de post gaan. “De graaf en de gravin van Sussex hebben me gevraagd om u te bedanken voor uw brief van 24 mei en ik moet me verontschuldigen voor de vertraging in mijn antwoord naar u. Zoals u zich wellicht kan voorstellen is dit een uitzonderlijk druk moment voor dit kantoor en we zijn als gevolg, niet in staat geweest om zo snel te antwoorden als we zouden gewild hebben”, klinkt het in één van de brieven. Je kan het origineel hier bekijken.

epa

Gesponsorde artikelen