Soulwax is bezig aan een triomftocht door Nederland en zou weleens dé act van Rock Werchter 2017 kunnen worden

Soulwax is bezig aan een triomftocht door Nederland en zou weleens dé act van Rock Werchter 2017 kunnen worden

De broers Stephen en David Dewaele zijn oude rotten in het vak, als Soulwax schuimen ze al meer dan 22 jaar tenten, festivals en podia af om het volk te laten dansen. Eerder dit jaar brachten ze hun elfde plaat, From Deewee, uit, waarmee ze momenteel furore maken op de Nederlandse festivals. Zondag staan ze op Werchter en wij weten nu al dat dat hét feestje van het jaar wordt!

Soulwax is momenteel bezig aan een tour doorheen Europa, wij hadden het geluk ze twee keer aan het werk te zien in Nederland. En tot twee keer toe trakteerden de broers Dewaele ons op een feestje om nooit meer te vergeten.

Vorige week maakte Soulwax indruk op het Nederlandse festival Best Kept Secret. De reviews waren unaniem positief en bij momenten zelfs lyrisch over de Dewaele-broers. De superlatieven werden niet gespaard en Soulwax kwam meermaals terug in de top 5’s na het festival.

2 broers, 3 drumstellen en 1 pivoterend discohoofd

Dat Soulwax een wervelende doorgang maakte op Best Kept Secret was de menigte op Down The Rabbit Hole niet ontgaan. De grootste tent van het festival stond al zo’n kwartier voor aanvang bomvol. Soulwax stelde op zijn beurt niet teleur en bracht een gelijkaardige set op meesterlijke wijze.

De broers Dewaele hadden voor hun set niet één, niet twee, maar wel drie drumstellen uit de garage gehaald. En dat hoorde en voelde je vooral, de tent was letterlijk op z’n grondvesten van houten planken aan het daveren, maar daar zat de hevig dansende menigte waarschijnlijk ook wel voor iets tussen.

Stephen en David staan centraal aan hun eigen set synthesizers naar elkaar toegedraaid en onder het toeziend oog van het pivoterende glitterhoofd dat dienst doet als discobal en het feestje zo helemaal compleet maakt. Soulwax speelt een strakke, energieke en spannende set die je van climax tot climax loodst.

2many Soulwax? Nooit!

De festivalgangers van Down The Rabbit Hole werden dubbel verwend, want de Dewaele-broertjes betraden later op de avond nogmaals het podium. Ditmaal onder de gedaante van 2manydjs. De set die ze daar brachten deed je dansen, raven en meezingen. Zoals gewoonlijk mixten de broers, die zich voor de gelegenheid piekfijn in het contrasterende pak hadden gehesen, de meest uiteenlopende nummers aan elkaar. Naast ‘Kind Van De Duivel’ werd ook ‘België’ van Het Goede Doel luidkeels meegezongen. En je moet het ze nageven, een voornamelijk Nederlands publiek ‘België’ laten scanderen, het is iets speciaals.

Soulwax speelt op zondag op Rock Werchter en wie liever niet dé act van het festival (en misschien wel het volledige festivalseizoen) mist, rept zich die dag om 20:05 maar beter naar The Barn. Zeg dat wij het gezegd hebben.

Gesponsorde artikelen