Soundgarden-zanger Chris Cornell zou zelfmoord gepleegd hebben, al stelt zijn familie zich daar vragen bij

Soundgarden-zanger Chris Cornell zou zelfmoord gepleegd hebben, al stelt zijn familie zich daar vragen bij

De muziekwereld werd gisteren opgeschrikt door de dood van Soundgarden-frontman Chris Cornell. Uit een eerste autopsie blijkt nu dat Cornell zelf uit het leven is gestapt. Hij zou zich opgehangen hebben. Zijn familie sprak in een persbericht wel al hun twijfels uit. Zij stellen dat Cornell nooit ‘opzettelijk’ uit het leven zou stappen en vragen zich af of de zanger wel volledig bij zinnen zou geweest zijn.

Rocklegende Chris Cornell werd gisteren dood aangetroffen in het MGM Grand Detroit hotel, slechts enkele uren nadat hij nog op het podium had gestaan met zijn groep Soundgarden. Uit een eerste autopsie blijkt nu dat de zanger zelfmoord gepleegd heeft. Hij zou zichzelf opgehangen hebben in zijn hotelkamer, dat melden de autoriteiten. Al moet een gedetailleerde en volledige autopsie wel nog volgen. Er is dus nog niet geweten of de zanger alcohol of drugs in zijn bloed had. Volgens een politiewoordvoerder zou de zanger gevonden zijn met een touw rond zijn nek.

Volledige autopsie afwachten

Zijn familie zegt nu echter in een persbericht dat de Soundgarden-frontman niet ‘opzettelijk’ zelfmoord zou hebben gepleegd. “Als hij al zijn eigen leven zou hebben genomen, dan wist hij sowieso niet waarmee hij bezig was”, staat er te lezen. “Chris heeft als ex-verslaafde een voorschrift voor Ativan (een angstwerend geneesmiddel, red.). Het kan dat hij meer heeft genomen dan voorgeschreven.”

Zijn vrouw belde nog met hem na zijn optreden. Ze merkte daarbij op dat hij niet helemaal uit zijn woorden kwam en vaak over woorden struikelde. Hij zou haar hebben gezegd “een Ativan of twee extra te hebben genomen”. Daarop contacteerde ze de security van het hotel.

Ze gelooft daarom ook niet dat hij opzettelijk uit het leven stapte. “Hij hield van onze kinderen”, zo zegt ze, “en hij zou ze ook nooit zelf pijn doen door zelfmoord te plegen.” De familie vraagt dan ook om de toxicologische testen af te wachten vooraleer verdere conclusies te trekken.

Gesponsorde artikelen