Dit is hoe de ‘South Park’-personages er volgens AI in het echt zouden uitzien

South Park is misschien wel een van de grappigste tekenfilmseries aller tijden. Maar door het Instagramaccount @manmeetsmachine is het even niet alleen een tekenfilm. Het account bracht met de hulp van artificiële intelligentie de personages uit de reeks namelijk tot leven.

Artificiële intelligentie kan soms verrassend uit de hoek komen. Eerder was er al een fotograaf die AI gebruikte om overleden celebrity’s terug tot leven te brengen. Een andere persoon gebruikte de techniek dan weer om ons te tonen hoe de Kardashians er zouden uitzien zonder botox.

Het kan alle kanten op, want eerder was er ook al iemand die de software gebruikte om de personages uit The Simpsons tot leven te brengen. Deze keer is het de beurt aan South Park, een andere gigantisch populaire tekenfilmserie.

South Park

De animatieserie South Park is een satirische reeks die al sinds 1997 de avonturen van onder andere Eric – die vaker Cartman wordt genoemd -, Kenny, Kyle en Stan volgt. De vrienden maken van alles mee, maar werken bij de kijkers vooral op de lachspieren. Elk hebben ze een eigen persoonlijkheid, waarbij Cartman vooral grof uit de hoek kan komen, Stan de vriendelijke van de groep is, Kyle van drama houdt en Kenny door zijn oranje kap amper te verstaan is.

De reeks is al aan zijn 25ste seizoen toe en dat betekent dat ook andere personages ondertussen al hun intrede hebben gemaakt. Zo zijn ook Chef en Herbert populair geworden. Maar doorheen die jaren hebben de kijkers ook afscheid moeten nemen van Kenny. Hoewel het publiek er gewend aan raakte dat hij zo goed als elke aflevering doodging, was het tijdens één aflevering ook echt het geval.

Artificiële intelligentie

Om een draai te geven aan de tekenfilm, heeft @manmeetsmachine op Instagram ze nu met AI tot leven gebracht. Daarbij zien we alle hoofdpersonages in het echt en zijn hun meest opvallende karaktertrekken uitvergroot. De grootste verrassing bevindt zich op de laatste foto in de vorm van Kanye West.

Bekijk de post hier:

Meer
Lees meer...