Spaanse Eurovisie-sensatie Chanel brengt herwerkte, langere versie van hit ‘SloMo’

Hoewel Kalush Orchestra uit Oekraïne voor altijd de officiële winnaar is van het Eurovisiesongfestival 2022, zullen velen de wedstrijd toch vooral onthouden door de Spaanse inzending. Chanel was met het aanstekelijke SloMo en vooral haar gewaagde outfits en dito dancemoves voor velen dan ook een van de hoogtepunten van de afgelopen editie. Die dancemoves heeft de Spaanse zangeres nu nog extra in de verf gezet tijdens een speciale, extra lange versie van haar Eurovisienummer.

Spanje en het Verenigd Koninkrijk waren de voorbije jaren vaak de kneusjes op het Eurovisiesongfestival. Doordat ze deel uitmaken van de Big 5, de vijf grootste geldschieters, zitten er jaarlijks sowieso in de finale. Daar eindigden ze echter haast altijd onderaan in de eindrangschikking.

Van die slechte gewoonte was op Eurovisiesongfestival van 2022 in Turijn helemaal geen sprake. Zowel de Brit Sam Ryder met Space Man als de Spaanse Chanel met SloMo veroverden vele harten. Ze werden dan ook respectievelijk tweede en derde achter het ongenaakbare Stefania van Kalush Orchestra uit Oekraïne.

Chanel met SloMo

Dat Chanel zelfs nog meer in haar in mars heeft dan ze op het podium van Eurovisie liet zien, bewees ze begin deze maand op het muziekfestival Coca-Cola Music Experience in de Spaanse hoofdstad Madrid. In Turijn was de Spaanse zangeres/danseres nog gelimiteerd door het reglement dat zegt dat een optreden niet langer dan drie minuten mag duren.

In Madrid ging ze daar echter zwaar over met een extra lange versie die bijna dubbel zo lang duurde. Die extra tijd werd vooral gebruikt om nog meer dance breaks toe te voegen aan haar optreden. Ook begon ze SloMo haast volledig in het donker met enkel haar dansers op het podium, tot Chanel – onder luid gejuich – het podium betrad.

Na een kleine vier minuten leek het optreden erop te zitten, maar toen kwam Chanel met een solomoment waarbij ze op de grond en op een stoel zong en danste. Daarna kwamen ook haar dansers en danseressen terug om deze speciale versie van SloMo helemaal af te maken.

Bekijk hier de speciale versie van SloMo:

Bekijk hier het optreden van Chanel op het Eurovisiesongfestival:

Meer
Lees meer...