Spaanse reisorganisatie neemt deel van Belgische Thomas Cook-winkels over: zo’n 200 jobs gered

De Spaanse reisorganisatie Wamos neemt twee derde van de Belgische Neckermann-kantoren over. Daarmee zijn bijna tweehonderd jobs gered. Neckermann hangt samen met de failliete reisorganisatie Thomas Cook. Ook heeft het de Neckermann e-shop gekocht met de afdeling cruise, de afdeling incentive, de afdeling media en de afdeling group. Zo’n tien personeelsleden op de hoofdzetel behouden bovendien hun job.

epa: Thomas Cook

Wamos neemt 62 van de 91 Neckermann-winkels in ons land over. Dat meldt onder andere de VRT. Daardoor blijven bijna 200 van de 500 personeelsleden in dienst. Twee weken geleden kondigden de curatoren het faillissement van de Belgische vleugel van Thomas Cook, omdat er geen geld gevonden werd om de lonen van de personeelsleden uit te betalen.

Naam Neckermann bewaard

Bij Thomas Cook België hadden ze niet verwacht dat zoveel winkels gered konden worden. Bovendien blijft de naam Neckermann bewaard. De Spaanse Wamos Group brengt de winkels onder de vleugel van Wamos Benelux. Welke filialen moeten sluiten en welke onder de nieuwe eigenaar verdergaan, is ook nog niet bekend. De winkels die een toekomst krijgen, zouden verspreid zijn over heel België.

300 mensen ontslagen

Op het hoofdkantoor van wat vroeger Thomas Cook België was, mag een beperkte groep van zo’n 25 werknemers aan de bak blijven. Ook de afdeling incentives, die groepsreizen organiseert voor bedrijven en organisaties, de afdeling e-commerce, de afdeling media en de afdeling cruises blijven bestaan. De rest van het personeel, meer dan 300 medewerkers, kreeg werd vorige week ontslagen. Zij zullen geen job krijgen bij de nieuwe Spaanse speler.

Meer
Lees meer...