Speciaal om deze puppy uit de gracht te redden, heeft een topingenieur een drone gemodificeerd

Speciaal om deze puppy uit de gracht te redden, heeft een topingenieur een drone gemodificeerd

Een Indische ingenieur heeft een drone met een klauw ontworpen, speciaal om een puppy uit een vieze gracht te kunnen redden. De gracht zou zo smerig geweest zijn dat het gevaarlijks geweest zou zijn voor mensen om de puppy zelf te gaan halen. Sommigen beweren echter dat het filmpje van de Indiër in scène gezet is.

In de Indische hoofdstad New Delhi heeft een ingenieur een puppy gered met een drone met een gigantische klauw. Milind Raj zag op een morgen een puppy die vastzat in een gracht. Dat meldt de Indische televisiezender NDTV.

Aan de techwebsite The Verge vertelt Raj dat het dier er “ellendig” uitzag. De hond zou al twee dagen in het gat gezeten hebben, maar niemand durfde ingrijpen omdat de gracht “zo smerig” zou geweest zijn. “Het was voor een mens niet mogelijk om de puppy te redden zonder zijn eigen leven te riskeren.”

Sensoren

Raj stak de handen uit de mauwen en begon meteen aan een drone te sleutelen om de viervoeter uit de gracht te halen. Hoewel Raj een expert is in artificiële intelligentie en robots, zei hij dat het niet gemakkelijk was om de juiste tools in elkaar te steken.

Na enkele uren had hij een drone met zes rotoren klaar met een soort klauw aan. De drone had hij twee jaar geleden al gefabriceerd, maar de klauw werd er speciaal aan gesleuteld voor de reddingsoperatie. De robotarm is zelfs uitgerust met sensoren om de hartslag en het adempatroon van het dier te meten. “Als de greep te stevig zou zijn, zou de puppy stikken”, licht Raj toe.

Fake?

Daarna trok Raj met de drone onder zijn arm opnieuw naar de gracht. “De puppy was getraumatiseerd en hij reageerde niet echt”, vertelt Raj. Daardoor was het gemakkelijk om de klauw veilig rond de romp van de hond aan te brengen. Toen de pup uit het gat gehesen werd, zag die er helemaal niet bang of onder de indruk uit.

Gelukkig gaat het ondertussen beter met de kleine rakker. Raj besloot om het dier in huis te halen en noemde hem Lifted.

Belangrijke opmerking: sommige critici beweren dat de video in scène gezet is om het imago van Raj op te krikken.

youtube

Gesponsorde artikelen