Left Right
scrollTop top

Speel zelf Harry Potter in de nieuwe game van de makers van ‘Pokémon Go’


Speel zelf Harry Potter in de nieuwe game van de makers van ‘Pokémon Go’

Het is officieel: Niantic, de makers van het immens populaire ‘Pokémon Go’, komen met een gelijkaardig spel over Harry Potter. In ‘Harry Potter: Wizards Unite’ zal je je nu écht in de Harry Potter-wereld van J.K. Rowling kunnen wanen. Haal dus je toverstaf (of je smartphone) maar boven. Expecto Patronum!

Er waren al lange tijd geruchten dat Niantic aan een Harry Potter-game aan het werken was, maar nu is het dus ook echt officieel. Met Pokémon Go zorgden ze in de zomer van 2016 voor een ware hype. Maar met Harry Potter: Wizards Unite zouden ze die rage weleens kunnen gaan overtreffen.

He Who Shall Not Be Named

In de Harry Potter-game zal je spreuken kunnen leren, in echte straten en steden kunnen rondlopen en daar op zoek gaan naar legendarische beesten uit het Harry Potter-universum. Je zal het ook kunnen opnemen tegen die beesten en samen met andere spelers machtige vijanden kunnen neerhalen.

Al zal de game niet voor binnenkort zijn, want het staat, althans volgens TechCrunch, gepland voor “ergens volgend jaar”. Zien we binnen een aantal maanden weer duizenden jongeren door de streden dwalen met hun smartphone in de hand? Deze keer zullen ze wel niet op zoek gaan naar een of andere Pokémon, maar naar een troll, een basilisk of misschien wel He Who Shall Not Be Named!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170