Speelt Bradley Cooper binnenkort Barry Gibb in film over de Bee Gees?

Bradley Cooper en Barry Gibb
EPA – The Bee Gees

Na de biografische films over Queen (Bohemian Rapsody) en Elton John (Rocketman) komt er binnenkort ook een film over de Bee Gees. De geruchten doen de ronde dat Bradley Cooper gevraagd is om de rol van Barry Gibb op zich te nemen. De Bee Gees zijn bekend van hun album ‘Saturday Night Fever’.

Bradley Cooper bereidt zich momenteel volop voor op de film over componist Leonard Bernstein, waarbij de acteur naast regisseren ook een rol speelt. Onlangs raakte bekend dat Cooper opnieuw benaderd is om een muzikale rol te spelen. Deze keer gaat het om de rol van leadzanger en gitarist Barry Gibb.

Bee Gees

De Bee Gees was een Amerikaanse popgroep van de tweelingbroers Robin, Maurice en hun oudere broer Barry Gibb. Barry Gibb is de enige nog levende broer van de groep. Bij ons zijn de broers vooral bekend met hun hits Stayin’ Alive en Night Fever. Hun populairste album Saturday Night Fever werd bovendien verfilmd, met in de hoofdrol John Travolta.

De productie van de film wordt ontwikkeld door Graham King, die onder meer Bohemian Rapsody maakte. Ook het productiehuis Amblin Entertainment van Steven Spielberg staat op de lijst van producenten. Naar verluidt is schrijver Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody, The Theory of Everything) ook al genoemd om het filmscript te maken.

A Star Is Born

Bradley Cooper is natuurlijk al langer geen onbekende meer in de filmindustrie. Maar zijn muzikale rollen heeft hij vooral te danken aan zijn iconische bijdrage in A Star Is Born. Cooper kreeg meerdere Oscarnominaties voor zijn regie- en acteertalent en zong samen met Lady Gaga het Oscarwinnende nummer Shallow uit de film. Wie weet horen we hem dus binnenkort ook het befaamde liedje Stayin’ Alive zingen.

Gesponsorde artikelen