Spelen deze twee Netflix-series zich af in dezelfde wereld?

Spelen deze twee Netflix-series zich af in dezelfde wereld?

Er wordt vaak gespeculeerd dat sommige series zich in hetzelfde universum afspelen en personages uit verschillende shows dus eigenlijk elkaar tegen het lijf zouden kunnen lopen. Maar dat dat het geval zou zijn bij deze twee Netflix-series, dat hadden we echt niet gedacht. In de vijfde aflevering van de absurde sitcom ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’, moet een vriendin van Kimmy naar de gevangenis. En dat blijkt niet zomaar een gevangenis te zijn …

Er doen op het internet gekke theorieën de ronde dat The Walking Dead en Breaking Bad zich in hetzelfde universum zouden afspelen. Of dat ook zo is, valt heel zwaar te betwijfelen en we zullen het ook nooit met zekerheid weten. Maar weinig van die theorieën worden bevestigd door zogenaamde crossover-afleveringen, waarbij twee shows samen in één aflevering komen. Maar in de vijfde aflevering van het derde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt gebeurde dat wel. En niet meteen met een serie waarvan we dat hadden verwacht.

Synergie

Gretchen, een van de vrouwen die samen met Kimmy werd vastgehouden in een bunker, moet naar de gevangenis, en dat is niet zomaar een gevangenis. Gretchen wordt in Litchfield Penitentiary geplaatst. En dat klinkt fans van Orange Is the New Black wel bekend in de oren. Gretchen verschijnt in de bekende bruine jas en het oranje gevangenisplunje en om alle twijfels helemaal weg te nemen, komt ze ook nog eens Black Cindy tegen (Adrienne C. Moore).

“Het leek leuk om te suggereren dat we in hetzelfde universum leven”, legt showrunner Robert Carlock uit aan EW. “We kijken natuurlijk altijd naar mogelijke synergie binnen Netflix.” En het blijft misschien ook niet bij die ene crossover. “Er komen nog een hoop dingen aan met Fuller House (de opvolger van Full House, red.). We proberen elke mogelijke crossover met andere Netflix-shows te bekijken”, zegt Carlock.

Gesponsorde artikelen