Spice Girls op tournee in de UK: geen Posh, misschien wel uitbreiding naar de rest van de wereld

Spice Girls
GettyImages

Spice Girls zijn weer helemaal terug van weggeweest. Dé popsensatie van de jaren negentig trakteerde het Verenigd Koninkrijk op een ware reünietournee, al was de groep niet volledig. Ook zonder Posh Spice bleek de tournee een succes en misschien wordt die binnenkort wel uitgebreid!

De langverwachte tournee van de Spice Girls zit er al weer op. Heel verrassend is dat niet, want de tournee telde maar tien concerten en die waren allemaal op Britse bodem. De grote afwezige? Victoria Beckham, oftewel Posh Spice. Maar daar heeft ze een goede uitleg voor.

Niet meer zoals het was

Victoria Beckham is te bewonderen op de cover van het juninummer van de Duitse Vogue. In een interview dat bij die fotoshoot hoorde, vertelde ze waarom ze niet op het podium stond met de andere Spice Girls. “Het heeft me heel wat moed gekost om niet opnieuw met de Spice Girls op tournee te gaan, maar degene te zijn die zegt ‘weet je, ik doe het niet, omdat de dingen anders voelen dan ze geweest zijn.’ Ik zou me veel liever concentreren op mijn familie en mijn bedrijf.”

“Ik ben 45 nu en ik ben heel blij met de vrouw die ik ben. Ik wil helemaal niet veranderen, maar ik wil de beste versie van mezelf zijn. Voor ik 40 werd, was ik helemaal niet zo zelfzeker. Ik heb geleerd dat ik naar mijn buikgevoel moet luisteren”, vertelde Beckham daar.

De Spice Girls krijgen een eigen animatiefilm en alle Spices werken mee!

Tien concerten

De andere leden van de Spice Girls trokken wel samen op tournee door hun moederland. Scary Spice (Mel B), Baby Spice (Emma Bunton), Ginger Spice (Geri Halliwell) en Sporty Spice (Mel C) stonden samen tien keer op het podium. Oorspronkelijk hadden ze maar zes concerten gepland, maar die waren in een mum van tijd uitverkocht. De Spice Girls gooiden er dan nog maar vier extra tegenaan.

Binnenkort ook in de rest van wereld?

En als we Mel C mogen geloven, dan is dat nog niet alles. In een interview met Billboard liet ze vallen dat de Britse tournee wel eens uitgebreid zou kunnen worden. “Het ding is, we willen niet dat het hier stopt. We hebben een fantastische tijd gehad in het Verenigd Koninkrijk. We zouden heel graag daarbuiten stappen.”

Fans die er niet bij konden zijn, krijgen binnenkort misschien wel de kans om de Spice Girls aan het werk te zien. “We willen de show graag naar de fans brengen die de reis niet konden maken, maar ons wel al die jaren gesteund hebben. Dat zou het eerste zijn”, vertelde Sporty Spice aan het muziekmagazine.

De reactie van Adele op de reünietournee was schitterend.

Al zeker in Australië?

De andere Melanie, Mel B, liet tijdens het laatste concert van hun minitournee al iets dergelijks vallen. Op het einde van het laatste concert in Wembley Stadium riep ze: “We zien jullie in februari in Australië!”. Zou het? Wij hopen in ieder geval al op een tussenstop in België!

Gesponsorde artikelen