Spion die Goldenshower-rapport maakte over Trump ondergedoken met zijn gezin uit angst voor represailles Russen

Spion die Goldenshower-rapport maakte over Trump ondergedoken met zijn gezin uit angst voor represailles Russen

De voormalige MI6-agent die de bron is van documenten waarin staat dat Rusland compromitterende informatie heeft over Donald Trump, is met zijn gezin ondergedoken uit angst voor represailles van de Russen. Hij vreest voor zijn veiligheid en die van z’n familie.

Het gaat om de 52-jarige Britse spion Christopher Steele. Hij heeft zijn huis ten zuiden van Londen hebben verlaten en is ondergedoken.

Steele zou zich wezenloos zijn geschrokken toen hij ontdekte dat zijn nationaliteit op straat lag, omdat daarmee ook zijn identiteit kon worden achterhaald. Hij zou vrezen voor de veiligheid van zijn gezin.

Steele werkte zo’n twintig jaar voor MI6, de buitenlandse inlichtingendienst van Groot-Brittannië. Hij was in de jaren 90 gestationeerd in Moskou.

Orbis

Acht jaar geleden begon hij met andere oud-agenten een eigen inlichtingenbedrijf, Orbis Business Intelligence. Die voormalige collega’s en huidige zakenpartners van Steele willen momenteel geen commentaar geven.

Hoewel inlichtingendiensten in de VS de informatie als betrouwbaar lijken te beschouwen, is niets uit de documenten bevestigd. Het Kremlin ontkent ook.

In de bewuste documenten wordt gesuggereerd dat er tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne voortdurend contact was tussen medewerkers van Trump en vertegenwoordigers van de Russische regering. Ook zou het Kremlin beschikken over een seksvideo waarin Trump te zien is.

Trump zelf heeft woedend gereageerd op de publicaties. Op Twitter zei hij dat hij niets met Rusland te maken heeft en haalde hij hard uit naar de eigen veiligheidsdiensten, omdat hij die verdenkt van het laten lekken van de stukken.

Gesponsorde artikelen